broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈУКУСНИЈА ГИБАНИЦА Проверени стари домаћински рецепт за најпознатију српску питу

28.02.2024. 13:23 14:08
Пише:
Извор: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Прави се једноставно, не може лакше, што с’ каже, а укус, наравно, феноменалан! Једино што вам је неопходно јесте бакина стара тепсија.

Једна од најпознатијих српских пита је свакако гибаница, а са овим рецептом нема грешке.

Успева свима увек и не постоји шанса да пита не нарасте. Гибаница је пита са сиром коју можете да служите у свима приликама, а најбоље од свега је што су вам за њену припрему потребни јефтини састојци.

Састојци:

500 г готових кора

500 г ситног сира (још боље ако имате мало кајмака, нпр.100 г, а остатак - ситни сир)

3-5 јаја

1 шоља јогурта

1 шоља киселе воде

1/2 шоље уља

1 кашичица соли

Припрема:

Умутите јаја, па додајте јогурт, киселу воду, уље, со и ситан сир. Добро промешајте.

Тепсију науљите, па ставите две коре на дно.

Следећу кору умочите у смесу, па згужвајте и ређајте у тепсију. Тако радите док не утрошите све састојке.

Прелијте преко гибанице преостали надев и затворите целом кором.

Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута.

Informеr.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Слатка пита са сиром

Рецепт дана: Слатка пита са сиром

12.10.2017. 12:43 13:02
Рецепт дана: Пита са јабукама и сувим грожђем

Рецепт дана: Пита са јабукама и сувим грожђем

21.08.2017. 14:55 15:00
Рецепт дана: Пита с месом

Рецепт дана: Пита с месом

03.04.2019. 22:36 22:41