НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И НАЈУКУСНИЈА ГИБАНИЦА Проверени стари домаћински рецепт за најпознатију српску питу
Прави се једноставно, не може лакше, што с’ каже, а укус, наравно, феноменалан! Једино што вам је неопходно јесте бакина стара тепсија.
Једна од најпознатијих српских пита је свакако гибаница, а са овим рецептом нема грешке.
Успева свима увек и не постоји шанса да пита не нарасте. Гибаница је пита са сиром коју можете да служите у свима приликама, а најбоље од свега је што су вам за њену припрему потребни јефтини састојци.
Састојци:
500 г готових кора
500 г ситног сира (још боље ако имате мало кајмака, нпр.100 г, а остатак - ситни сир)
3-5 јаја
1 шоља јогурта
1 шоља киселе воде
1/2 шоље уља
1 кашичица соли
Припрема:
Умутите јаја, па додајте јогурт, киселу воду, уље, со и ситан сир. Добро промешајте.
Тепсију науљите, па ставите две коре на дно.
Следећу кору умочите у смесу, па згужвајте и ређајте у тепсију. Тако радите док не утрошите све састојке.
Прелијте преко гибанице преостали надев и затворите целом кором.
Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута.
Informеr.rs/ Дневник