Рецепт дана: Пита с месом
Хрскава, сочна и укусна, ова се пита прави од готових кора, уз додатак прелива од јогурта и јаја...
Састојци:
- 400 г млевеног мешаног меса,
- 2 главице лука,
- уље,
- со,
- 1/2 кашичице соде бикарбоне,
- 1/2 кашичице бибера
За прелив:
- 4 јајета,
- 200 мл јогурта,
- 200 мл киселе воде,
- 50 мл уља,
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
1. Лук издинстати на уљу, па додати млевено месо.
2. Зачинити, додати соду бикарбону, па динстати око 20 минута.
3. Дно плеха премазати ulljеm, па ставити три коре.
4. Преко треће коре сипати око три кашике фила.
5. Понављати поступак док се не потроши сав материјал.
6. Питу завршити корама, па је исећи на коцке.
7. Умутити све састојке за прелив, па прелити питу.
8. Оставити питу дестак минута, па је ставити у рерну загрејану на 200 степени и пећи око 45 минута.