NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJUKUSNIJA GIBANICA Provereni stari domaćinski recept za najpoznatiju srpsku pitu
Pravi se jednostavno, ne može lakše, što s’ kaže, a ukus, naravno, fenomenalan! Jedino što vam je neophodno jeste bakina stara tepsija.
Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.
Uspeva svima uvek i ne postoji šansa da pita ne naraste. Gibanica je pita sa sirom koju možete da služite u svima prilikama, a najbolje od svega je što su vam za njenu pripremu potrebni jeftini sastojci.
Sastojci:
500 g gotovih kora
500 g sitnog sira (još bolje ako imate malo kajmaka, npr.100 g, a ostatak - sitni sir)
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte.
Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno.
Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Informer.rs/ Dnevnik