Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJUKUSNIJA GIBANICA Provereni stari domaćinski recept za najpoznatiju srpsku pitu

28.02.2024. 13:23 14:08
Piše:
Izvor: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Pravi se jednostavno, ne može lakše, što s’ kaže, a ukus, naravno, fenomenalan! Jedino što vam je neophodno jeste bakina stara tepsija.

Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške.

Uspeva svima uvek i ne postoji šansa da pita ne naraste. Gibanica je pita sa sirom koju možete da služite u svima prilikama, a najbolje od svega je što su vam za njenu pripremu potrebni jeftini sastojci.

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g sitnog sira (još bolje ako imate malo kajmaka, npr.100 g, a ostatak - sitni sir)

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1/2 šolje ulja

1 kašičica soli

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte.

Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno.

Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.

Prelijte preko gibanice preostali nadev i zatvorite celom korom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Informer.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Slatka pita sa sirom

Recept dana: Slatka pita sa sirom

12.10.2017. 12:43 13:02
Recept dana: Pita sa jabukama i suvim grožđem

Recept dana: Pita sa jabukama i suvim grožđem

21.08.2017. 14:55 15:00
Recept dana: Pita s mesom

Recept dana: Pita s mesom

03.04.2019. 22:36 22:41