Рецепт дана: Слатка пита са сиром
Малобројни су и ретки они који не воле пите. Још ако је са сиром...
Састојци:
- 400 г оштрог брашна,
- 200 г маргарина,
- 180 г шећера,
- прашак за пециво,
- мало соли,
- 4 жуманцета,
- кашика павлаке
За фил:
- 500 г свежег сира,
- 150 г шећера,
- 2 ванил шећера,
- снег од 4 беланаца,
- 23 кашике гриза
Припрема:
1. Брашно, омекшали маргарин, шећер, прашак за пециво, мало соли, жумаце и павлаку умесити и оставити пола сата у фрижидеру.
2. За фил у снег од белањаца додати шећер, ванил шећер, гриз и свежи сир.
3. Извадити тесто из фрижидера и поделити га на два дела.
4. Први разваљати према величини тепсије у којој ће се пећи и оклагијом га пренети га у тепсију у коју сте ставили папир за печење.
5. Ставити фил.
6. Разваљати други део теста и ставити га преко фила.
7. Пре печења избушити виљушком рупице на тесту како би ваздух могао да излази. Горњи слој теста може и да се нариба.