few clouds
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Мини Павлова

10.08.2018. 18:56 18:58
Пише:
Извор: pixabay.com

Торта Павлова је посластица од беланаца умућених са шећером, преливена шлагом и различитим свежим воћем. Верује се да је први пут направљена двадесет година прошлог века у част руске балерине Ане Павлове.

Састојци:

- 4 беланцета,

- 250 г шећера,

- кашичица јабуковог сирћета,

- кашичица густина,

- ванил шећер,

- 300 мл слатке павлаке,

- 250 г воћа (јагоде, малине, купине...)

- неколико листића нане

Припрема:

1. Загрејати рерну на 150 степени.

2. Мутити беланца миксером док се не запене, па додати шећер једну по једну кашику и наставити с мешањем. Мутити док смеса не постане сјајна, а шећер отопљен.

3. Нежно умешати јабуково сирће, ванил шећер и густин.

4. Плех за печење обложити папиром за печење и лагано га намастити уљем или путером, па на њега кашиком или посластичарском врећицом вадити лоптице умућених беланаца.

5. Сваку лоптицу формирати у што правилнији диск и притом водити рачуна о размаку између сваке.

6. Пећи их у загрејаној рерни 30 - 45 минута.

7. Када крену лагано да таме, печене су.

8. Искључити рерну и одшкринути врата, али оставити Павлове у да се лагано хладе.

9. Након тога их извадити и охладити потпуно.

10. Охлађене Павлове премазати умућеном слатком павлаком, сецканим воћем и листићима нане.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњене француске прженице

Рецепт дана: Пуњене француске прженице

05.08.2018. 21:31 21:36
Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

04.08.2018. 12:49 12:58