Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пуњене француске прженице

05.08.2018. 21:31 21:36
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Нема сумње да су сви до сада пробали прженице. Бар оне „класичне“, које су увек сјајно и укусно решење кад нам "претекне" хлеба у кући. А да ли сте пробали пуњене прженице? Ако нисте, крајње је време.

Састојци:

- 12 кришки старог хлеба,

- 6 листова качкаваља,

- 6 листова шунке,

- 3 црвене паприке (може и парадајз),

- 4 јајета,

- 50 мл млека,

- пола кашичице соли

Припрема:

1. Хлеб исећи на тање кришке.

2. Одвојити по две кришке, између ставити лист шунке и качкаваља.

3. По укусу додати сецкана паприку или парадајз.

4. Између два парчета хлеба ставити лист шунке и качкаваља.

5. Умутити јаја, посолити их, па додати млеко и све сјединити.

6. Добро угрејати уље.

7. У припремљену смесу умочити прво једну, па другу страну хлеба и спустити у вруће уље.

8. Пећи једну страну док не порумени, па окренути и притиснути виљшком да се кришке добро залепе.

9. Готове прженице извадити на убрус да упију вишак масноће, па послужити топле.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

04.08.2018. 12:49 12:58
Рецепт дана: Мармелада од смокава

Рецепт дана: Мармелада од смокава

30.07.2018. 10:00 10:01