Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Mini Pavlova

10.08.2018. 18:56 18:58
Piše:
Izvor: pixabay.com

Torta Pavlova je poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put napravljena dvadeset godina prošlog veka u čast ruske balerine Ane Pavlove.

Sastojci:

- 4 belanceta,

- 250 g šećera,

- kašičica jabukovog sirćeta,

- kašičica gustina,

- vanil šećer,

- 300 ml slatke pavlake,

- 250 g voća (jagode, maline, kupine...)

- nekoliko listića nane

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni.

2. Mutiti belanca mikserom dok se ne zapene, pa dodati šećer jednu po jednu kašiku i nastaviti s mešanjem. Mutiti dok smesa ne postane sjajna, a šećer otopljen.

3. Nežno umešati jabukovo sirće, vanil šećer i gustin.

4. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i lagano ga namastiti uljem ili puterom, pa na njega kašikom ili poslastičarskom vrećicom vaditi loptice umućenih belanaca.

5. Svaku lopticu formirati u što pravilniji disk i pritom voditi računa o razmaku između svake.

6. Peći ih u zagrejanoj rerni 30 - 45 minuta.

7. Kada krenu lagano da tame, pečene su.

8. Isključiti rernu i odškrinuti vrata, ali ostaviti Pavlove u da se lagano hlade.

9. Nakon toga ih izvaditi i ohladiti potpuno.

10. Ohlađene Pavlove premazati umućenom slatkom pavlakom, seckanim voćem i listićima nane.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Punjene francuske prženice

Recept dana: Punjene francuske prženice

05.08.2018. 21:31 21:36
Recept dana: Pastrmka pečena u rerni

Recept dana: Pastrmka pečena u rerni

04.08.2018. 12:49 12:58