ТАЈНА САВРШЕНЕ ЗИМНИЦЕ
БОЉА ОД СВАКОГ ЏЕМА! Зимницу од јабука ретко ко прави ПРОБАЈТЕ и нећете зажалити
Ако нисте до сад пробали зимницу од јабука, сада је право време.
У наставку прочитајте рецепт.
Потребни састојци:
480 г јабука, танко насечених
120 мл белог винског сирћета
120 мл јабуковог сирћета
240 мл воде
4 кашике меда
2 кашике смеђег шећера
2 кашичице соли
1 кашичица целих каранфилића
2 махуне аниса
2 штапића цимета
Припрема:
За ову зимницу поделите насечене јабуке у стаклене тегле величине 2 литре, остављајући пола цм простора на врху сваке тегле. У шерпи на средњој ватри кувајте сирће, воду, мед, смеђи шећер, со, каранфилић и махуне аниса и промешајте да се сједине. Пустите да течност за кисељење проври и кувајте 2 минута, док се со и шећер не растворе. Скините посуду са ватре.
Јабуке прелијте врелом течношћу, равномерно распоређујући у сваку теглу. Додајте штапић цимета у сваку теглу. Заврните поклопце на тегле и оставите да се охладе на собној температури. Пребаците тегле у фрижидер и оставите да одстоје најмање 48 сати пре јела. Што дуже их оставите у течности, укус ће бити јачи.