Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TAJNA SAVRŠENE ZIMNICE

BOLJA OD SVAKOG DŽEMA! Zimnicu od jabuka retko ko pravi PROBAJTE i nećete zažaliti

16.10.2024. 10:53 11:12
Piše:
јабука
Foto: youtube prinstcrin/ Moja Kuhinja Tanja/ilustracija

Ako niste do sad probali zimnicu od jabuka, sada je pravo vreme.

U nastavku pročitajte recept.

Potrebni sastojci:

480 g jabuka, tanko nasečenih

120 ml belog vinskog sirćeta

120 ml jabukovog sirćeta

240 ml vode

4 kašike meda

2 kašike smeđeg šećera

2 kašičice soli

1 kašičica celih karanfilića

2 mahune anisa

2 štapića cimeta

Priprema:

Za ovu zimnicu podelite nasečene jabuke u staklene tegle veličine 2 litre, ostavljajući pola cm prostora na vrhu svake tegle. U šerpi na srednjoj vatri kuvajte sirće, vodu, med, smeđi šećer, so, karanfilić i mahune anisa i promešajte da se sjedine. Pustite da tečnost za kiseljenje provri i kuvajte 2 minuta, dok se so i šećer ne rastvore. Skinite posudu sa vatre.

Jabuke prelijte vrelom tečnošću, ravnomerno raspoređujući u svaku teglu. Dodajte štapić cimeta u svaku teglu. Zavrnite poklopce na tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Prebacite tegle u frižider i ostavite da odstoje najmanje 48 sati pre jela. Što duže ih ostavite u tečnosti, ukus će biti jači.

Espreso

Izvor:
Espreso
Piše:
Pošaljite komentar
JELOVNIK OD PONEDELJKA DO NEDELJE Predlažemo ovih 7 ZABORAVLJENIH SRPSKIH JELA

SEDAM SJAJNIH JELA NA KAŠIKU

jelo

JELOVNIK OD PONEDELJKA DO NEDELJE Predlažemo ovih 7 ZABORAVLJENIH SRPSKIH JELA

14.10.2024. 15:50 10:38
(VIDEO) ALU FOLIJA ZA SAVRŠENE KOKICE Nećete isprljati šerpe, a zabavićete se
Kokice

(VIDEO) ALU FOLIJA ZA SAVRŠENE KOKICE Nećete isprljati šerpe, a zabavićete se

16.10.2024. 09:12 09:19
ZNATE LI KOJA JE RAZLIKA: DŽEM, PEKMEZ ILI MARMELADA? Odgovor će vas iznenaditi
Ilustracija

ZNATE LI KOJA JE RAZLIKA: DŽEM, PEKMEZ ILI MARMELADA? Odgovor će vas iznenaditi

15.10.2024. 16:51 16:58
5 SRPSKIH SPECIJALITETA NA LISTI 100 NAJBOLJIH U EVROPI Evo koji je JAKO VISOKO

KOJI JE VAŠ OMILJENI?

Ilustracija

5 SRPSKIH SPECIJALITETA NA LISTI 100 NAJBOLJIH U EVROPI Evo koji je JAKO VISOKO

U Srbiji se dosta jede meso, mesne prerađevine i generalno smo ljubitelji ove vrste namirnica.
15.10.2024. 15:43 15:54