light rain
16°C
17.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЈНА САВРШЕНЕ ЗИМНИЦЕ

БОЉА ОД СВАКОГ ЏЕМА! Зимницу од јабука ретко ко прави ПРОБАЈТЕ и нећете зажалити

16.10.2024. 10:53 11:12
Пише:
јабука
Фото: youtube prinstcrin/ Moja Kuhinja Tanja/ilustracija

Ако нисте до сад пробали зимницу од јабука, сада је право време.

У наставку прочитајте рецепт.

Потребни састојци:

480 г јабука, танко насечених

120 мл белог винског сирћета

120 мл јабуковог сирћета

240 мл воде

4 кашике меда

2 кашике смеђег шећера

2 кашичице соли

1 кашичица целих каранфилића

2 махуне аниса

2 штапића цимета

Припрема:

За ову зимницу поделите насечене јабуке у стаклене тегле величине 2 литре, остављајући пола цм простора на врху сваке тегле. У шерпи на средњој ватри кувајте сирће, воду, мед, смеђи шећер, со, каранфилић и махуне аниса и промешајте да се сједине. Пустите да течност за кисељење проври и кувајте 2 минута, док се со и шећер не растворе. Скините посуду са ватре.

Јабуке прелијте врелом течношћу, равномерно распоређујући у сваку теглу. Додајте штапић цимета у сваку теглу. Заврните поклопце на тегле и оставите да се охладе на собној температури. Пребаците тегле у фрижидер и оставите да одстоје најмање 48 сати пре јела. Што дуже их оставите у течности, укус ће бити јачи.

Еспресо

Извор:
Espreso
Аутор:
Пошаљите коментар
ЈЕЛОВНИК ОД ПОНЕДЕЉКА ДО НЕДЕЉЕ Предлажемо ових 7 ЗАБОРАВЉЕНИХ СРПСКИХ ЈЕЛА

СЕДАМ СЈАЈНИХ ЈЕЛА НА КАШИКУ

jelo

ЈЕЛОВНИК ОД ПОНЕДЕЉКА ДО НЕДЕЉЕ Предлажемо ових 7 ЗАБОРАВЉЕНИХ СРПСКИХ ЈЕЛА

14.10.2024. 15:50 10:38
(ВИДЕО) АЛУ ФОЛИЈА ЗА САВРШЕНЕ КОКИЦЕ Нећете испрљати шерпе, а забавићете се
Kokice

(ВИДЕО) АЛУ ФОЛИЈА ЗА САВРШЕНЕ КОКИЦЕ Нећете испрљати шерпе, а забавићете се

16.10.2024. 09:12 09:19
ЗНАТЕ ЛИ КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА: ЏЕМ, ПЕКМЕЗ ИЛИ МАРМЕЛАДА? Одговор ће вас изненадити
Ilustracija

ЗНАТЕ ЛИ КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА: ЏЕМ, ПЕКМЕЗ ИЛИ МАРМЕЛАДА? Одговор ће вас изненадити

15.10.2024. 16:51 16:58
5 СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛИТЕТА НА ЛИСТИ 100 НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ Ево који је ЈАКО ВИСОКО

КОЈИ ЈЕ ВАШ ОМИЉЕНИ?

Ilustracija

5 СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛИТЕТА НА ЛИСТИ 100 НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ Ево који је ЈАКО ВИСОКО

У Србији се доста једе месо, месне прерађевине и генерално смо љубитељи ове врсте намирница.
15.10.2024. 15:43 15:54