Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОПАРА ВРАЋА У КУХИЊУ НАШИХ БАКА Искористите стари хлеб и уживајте у врхунском оброку

01.10.2024. 17:34 17:41
Пише:
попара
Фото: youtube printscreen/Kuhinjica

Попара је јело које је некада било основа свакодневне исхране на селу, али данас ретко ко говори о њој.

Овај старински оброк је идеалан начин да се искористи стари хлеб и да се направи укусно и хранљиво јело које враћа у минуле дане. Припрема је једноставна и брза, а ово јело ће вас сигурно вратити у детињство, у кухиње наших бака.

Састојци:

4-5 кришки сувог хлеба (најбоље домаћег)
500 мл млека или воде
50 г маслаца
100 г сира (по укусу)
Со по потреби
 

Припрема:

Суви хлеб исеците на коцке и ставите у дубљу посуду.
 

Загрејте млеко или воду на средњој температури и додајте маслац.
 

Прелијте хлеб загрејаном течношћу и оставите да се добро упије, па лагано промешајте.
 

Додајте сир по укусу и мало соли ако је потребно.
 

Сервирајте топло, а по жељи можете додати и мало кајмака или павлаке на врх.
 

Попара је савршен пример јела које повезује традицију и једноставност, а истовремено доноси задовољство домаће кухиње. Иако се некада сматрала сиротињским јелом, попара данас има своје заслужено место у гастрономском наслеђу Србије, и свакоме ко је проба, враћа успомене на прошла времена.

Ово јело је ретко на модерним трпезама, па је можда прави тренутак да га поново откријемо и поделимо са новим генерацијама.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
ОВО СРПСКО ЈЕЛО МЕЂУ НАЈБОЉИМА НА СВЕТУ Неизоставан је део ОВОГ СЛАВЉА

ОВО СРПСКО ЈЕЛО МЕЂУ НАЈБОЉИМА НА СВЕТУ Неизоставан је део ОВОГ СЛАВЉА

06.07.2024. 16:21 16:30
ПРОСТО КАО ПАСУЉ Уз помоћ овог ТРИКА омиљено СРПСКО ЈЕЛО скувано за само сат времена ИСКУСНИМ ДОМАЋИЦАМА експрес лонац не треба! Ево како оне то „ЗАКУВАЈУ“

ПРОСТО КАО ПАСУЉ Уз помоћ овог ТРИКА омиљено СРПСКО ЈЕЛО скувано за само сат времена ИСКУСНИМ ДОМАЋИЦАМА експрес лонац не треба! Ево како оне то „ЗАКУВАЈУ“

10.05.2024. 17:38 17:54