overcast clouds
11°C
02.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРОСТО КАО ПАСУЉ Уз помоћ овог ТРИКА омиљено СРПСКО ЈЕЛО скувано за само сат времена ИСКУСНИМ ДОМАЋИЦАМА експрес лонац не треба! Ево како оне то „ЗАКУВАЈУ“

10.05.2024. 17:38 17:54
Пише:
Фото: pixabay.com

Просто као пасуљ, кажу многи, али није баш тако једноставно припремити чорбу од пасуља, или једноставно пасуљ које је и даље међу најомиљенијим јелима код нас.

Има ту различитих теорија и трикова који не подразумевају да пасуљ потопите prеthodnе ноћи у хладну воду. Једна од варијанти је коришћење експрес лонца, који у многоме скраћује процес кувања и то не само код пасуља.

А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате 1 кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како би били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45-50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на последњем месту, али не и по важности – време за кување пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.

Пише:
Пошаљите коментар
Укупан број коментара је: 0
УКУСНИЈИ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ Погледајте рецепт чувеног КАРАПАНЏЕ за ОМИЉЕНО српско јело на кашику

УКУСНИЈИ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ Погледајте рецепт чувеног КАРАПАНЏЕ за ОМИЉЕНО српско јело на кашику

30.04.2024. 18:03 18:11