Рецепт дана: Парадајз чорба с босиљком
Ово брзо и укусно јело савршено је као пређело, а у комбинацији с кнедлицама – може да буде и један фини летњи оброк пун здравља.
Састојци (за 4 особе):
- 500 г пасираног парадајза,
- 300 мл воде,
- кашичица белог лука у праху,
- кашичица вегете,
- 2 кашичице босиљка,
- 1/2 кашичице млевеног црног бибера,
- 2 капике маслиновог уља
За кнедле:
- 3 кашике глатког брашна,
- 1 јаје,
- со
Припрема:
1. Статвити пасирани парадајз и воду да се кува. Кад проври, смањити ватру и додати бели лук, вегету и босиљак, па кувати још десетак минута на лаганој ватри, поклопљено.
2. Кнедле припремити тако што се од брашна, јаја и соли умеша густо тесто.
3. Кашиком захватити кнедле и кувати их у кипућој чорби. Смањити ватру и поклопити.
4. Кувати на лаганој ватри још 5 минута.
5. На крају побиберити, умешати маслиново уље и послужити.