Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Парадајз чорба с босиљком

15.08.2018. 11:33 11:36
Пише:
Фото: pixabay.com

Ово брзо и укусно јело савршено је као пређело, а у комбинацији с кнедлицама – може да буде и један фини летњи оброк пун здравља.

Састојци (за 4 особе):

- 500 г пасираног парадајза,

- 300 мл воде,

- кашичица белог лука у праху,

- кашичица вегете,

- 2 кашичице босиљка,

- 1/2 кашичице млевеног црног бибера,

- 2 капике маслиновог уља

За кнедле:

- 3 кашике глатког брашна,

- 1 јаје,

- со

Припрема:

1. Статвити пасирани парадајз и воду да се кува. Кад проври, смањити ватру и додати бели лук, вегету и босиљак, па кувати још десетак минута на лаганој ватри, поклопљено.

2. Кнедле припремити тако што се од брашна, јаја и соли умеша густо тесто.

3. Кашиком захватити кнедле и кувати их у кипућој чорби. Смањити ватру и поклопити.

4. Кувати на лаганој ватри још 5 минута.

5. На крају побиберити, умешати маслиново уље и послужити.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Кроасан кифлице

Рецепт дана: Кроасан кифлице

09.08.2018. 18:00 18:02
Рецепт дана: Мексичка чорбица с кукурузом

Рецепт дана: Мексичка чорбица с кукурузом

07.08.2018. 15:03 15:07