Рецепт дана: Мексичка чорбица с кукурузом
Укусна и заситна чорба, која на овим врућинама лако може да прође и као самосталан лагани оброк. Кукуруз је притом намирница која спречава анемију, ослобађа од болова у мишићима, а и незаменљив је борац против бронхитиса, гихта, депресије и дијабетеса.
Састојци:
- 3 клипа кукуруза,
- 3 веће главице лука,
- 3-4 чена белог лука,
- 5-6 комада жутог парадајза,
- 1 паприка бабура,
- со од 1 лимете,
- 1 феферона,
- свеже сецкани першун,
- маслиново уље,
- соли и бибера по укусу
Припрема:
1. Припремити сво потребно поврће, па опрати и очистити першун, парику, парадајз и феферону.
2. Кукуруз prеthodno скувати у посољеној води, охладити, па ножем скинути зрна. Део оставити за декорацију.
3. У посуду улити маслиново уље, па убацити кукуруз и насецкан лук и бели лук. Мешајући, динстати на средње лаганој ватри док лук мало не омеша.
4. Додати ођедном остало поврће - исецкану паприку, феферону, насецкан парадајз и полину исецканог першуна - па наставити с динстањем.
5. Додати супу од поврћа, па прелити водом да покрије поврће и наставити с кухањем на лаганој ватри двадесет минута.
6. Добро уситнити чорбу штапним миксером, па вратити на ватру улити сок оцеђене лимете. Према укусу зачините – со, бибер.
7. Пустити на ватри да се све још мало кува.
8. Пре сервирања, посути свеже сецканим першуном и преосталим зрнима кукуруза.