Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Мексичка чорбица с кукурузом

07.08.2018. 15:03 15:07
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Укусна и заситна чорба, која на овим врућинама лако може да прође и као самосталан лагани оброк. Кукуруз је притом намирница која спречава анемију, ослобађа од болова у мишићима, а и незаменљив је борац против бронхитиса, гихта, депресије и дијабетеса.

Састојци:

- 3 клипа кукуруза,

- 3 веће главице лука,

- 3-4 чена белог лука,

- 5-6 комада жутог парадајза,

- 1 паприка бабура,

- со од 1 лимете,

- 1 феферона,

- свеже сецкани першун,

- маслиново уље,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. Припремити сво потребно поврће, па опрати и очистити першун, парику, парадајз и феферону.

2. Кукуруз prеthodno скувати у посољеној води, охладити, па ножем скинути зрна. Део оставити за декорацију.

3. У посуду улити маслиново уље, па убацити кукуруз и насецкан лук и бели лук. Мешајући, динстати на средње лаганој ватри док лук мало не омеша.

4. Додати ођедном остало поврће - исецкану паприку, феферону, насецкан парадајз  и полину исецканог першуна - па наставити с динстањем.

5. Додати супу од поврћа, па прелити водом да покрије поврће и наставити с кухањем на лаганој ватри двадесет минута.

6. Добро уситнити чорбу штапним миксером, па вратити на ватру  улити сок оцеђене лимете. Према укусу зачините – со, бибер.

7. Пустити на ватри да се све још мало кува.

8. Пре сервирања, посути свеже сецканим першуном и преосталим зрнима кукуруза.

Пише:
Пошаљите коментар
РЕЦЕПТ ДАНА: Колач од шљива

РЕЦЕПТ ДАНА: Колач од шљива

02.08.2018. 16:46 16:49
Рецепт дана: Лубенада

Рецепт дана: Лубенада

31.07.2018. 10:09 10:12