Recept dana: Paradajz čorba s bosiljkom
Ovo brzo i ukusno jelo savršeno je kao pređelo, a u kombinaciji s knedlicama – može da bude i jedan fini letnji obrok pun zdravlja.
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g pasiranog paradajza,
- 300 ml vode,
- kašičica belog luka u prahu,
- kašičica vegete,
- 2 kašičice bosiljka,
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera,
- 2 kapike maslinovog ulja
Za knedle:
- 3 kašike glatkog brašna,
- 1 jaje,
- so
Priprema:
1. Statviti pasirani paradajz i vodu da se kuva. Kad provri, smanjiti vatru i dodati beli luk, vegetu i bosiljak, pa kuvati još desetak minuta na laganoj vatri, poklopljeno.
2. Knedle pripremiti tako što se od brašna, jaja i soli umeša gusto testo.
3. Kašikom zahvatiti knedle i kuvati ih u kipućoj čorbi. Smanjiti vatru i poklopiti.
4. Kuvati na laganoj vatri još 5 minuta.
5. Na kraju pobiberiti, umešati maslinovo ulje i poslužiti.