ДОК ДИНСТАТЕ ЦРНИ ЛУК ДОДАЈТЕ МУ ОВАЈ ЗАЧИН Проверени куварски трик ради посао
Нема укусног и доброг јела без додавања црног лука приликом припреме.
Динстање лука је једноставан процес који домаћице понављају скоро сваког дана. Али, врхунски кувари увек се служе једним триком због ког им свако јело које садржи издинстан црни лук буде савршеног укуса.
Да би вам гулаш, сарма, боранија, грашак и сва друга јела била укуснија, приликом динстања црног лука додајте равну кашичицу обичног кристал-шећера. Он помаже да јело буде лепше и укусније. Професионални кувари углавном користе карамелизовани црни лук за припрему многих популарних јела. Али, кад немају довољно времена да натенане карамелизују лук, они користе проверени трик и додају му шећер приликом динстања.
Шећер је, наиме, универзални појачивач укуса и даје јелу невероватну сласт. Ипак, не претерујте; на пола килограма исецканог црног лука за динстање биће довољна равна кафена кашичица шећера.
Да бисте издинстали црни лук тако да постане стакласт и да има дивну арому, у тигањ или шерпу сипајте уље, додајте коцкицу од 30 грама путера, па спустите исецкан црни лук и мало шећера. Укључите ринглу на температуру средње јачине и током динстања повремено промешајте лук варјачом. Шећер је тајни састојак који ће помоћи да свако јело које спремате са динстаним луком буде савршено.