overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„Освежите“ стари и тврд хлеб за само 7 минута

02.11.2017. 15:44 15:48
Пише:
Извор: pixabay.com

Векна хлеба у просеку може да потраје од 24 сата, што у преводу значи да купљени хлеб у радњи није увек мекан и свеж.

Ако вам се деси да у радњи затекнете само тврду векну, не очајавајте. Постоји начин да омекшате његову средину, као и да корица поново буде хрскава и укусна као да је управо испечена.

За почетак ставите векну под млаз (вруће или хладне) воде или је добро намочите у посуди с водом.

Притом се немојте плашити да мало и „претерате“, јер да би вам овајк трик успео потребно је хлеб буде добро намочен.

Потом га ставите у prеthodno загрејану рерну да се пече на 150 степени до седам минута.

Извадите хлеб из рерне, исеците га и уживајте у укусу.

Ако се питате зашто и како овајк трик увек упали, ево одговора: Вода се у рерни претвара у пару што рехидрира површину и унутрашњост хлеба, док топлота кору чини хрскавом као да је управо печена.

И за крај, важан савет: Ако хлеб има непријатан мирис, а на површини има знакове кварења и плесни, баците га у смеће. Таквој векни напросто нема помоћи.

Аутор:
Пошаљите коментар
Здраво и супер укусно: Сендвичи без хлеба

Здраво и супер укусно: Сендвичи без хлеба

07.09.2017. 19:56 20:03
Рецепт дана: Хлеб без брашна и квасца

Рецепт дана: Хлеб без брашна и квасца

27.10.2017. 10:44 10:48
Рецепт дана: Банана хлеб

Рецепт дана: Банана хлеб

28.09.2017. 10:04 10:09