Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Osvežite“ stari i tvrd hleb za samo 7 minuta

02.11.2017. 15:44 15:48
Piše:
Foto: pixabay.com

Vekna hleba u proseku može da potraje od 24 sata, što u prevodu znači da kupljeni hleb u radnji nije uvek mekan i svež.

Ako vam se desi da u radnji zateknete samo tvrdu veknu, ne očajavajte. Postoji način da omekšate njegovu sredinu, kao i da korica ponovo bude hrskava i ukusna kao da je upravo ispečena.

Za početak stavite veknu pod mlaz (vruće ili hladne) vode ili je dobro namočite u posudi s vodom.

Pritom se nemojte plašiti da malo i „preterate“, jer da bi vam ovajk trik uspeo potrebno je hleb bude dobro namočen.

Potom ga stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 150 stepeni do sedam minuta.

Izvadite hleb iz rerne, isecite ga i uživajte u ukusu.

Ako se pitate zašto i kako ovajk trik uvek upali, evo odgovora: Voda se u rerni pretvara u paru što rehidrira površinu i unutrašnjost hleba, dok toplota koru čini hrskavom kao da je upravo pečena.

I za kraj, važan savet: Ako hleb ima neprijatan miris, a na površini ima znakove kvarenja i plesni, bacite ga u smeće. Takvoj vekni naprosto nema pomoći.

Piše:
Pošaljite komentar
Zdravo i super ukusno: Sendviči bez hleba

Zdravo i super ukusno: Sendviči bez hleba

07.09.2017. 19:56 20:03
Recept dana: Hleb bez brašna i kvasca

Recept dana: Hleb bez brašna i kvasca

27.10.2017. 10:44 10:48
Recept dana: Banana hleb

Recept dana: Banana hleb

28.09.2017. 10:04 10:09