Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Хлеб без брашна и квасца

27.10.2017. 10:44 10:48
Пише:
Фото: pixabay.com

Две добре вести у вези са овим рецептом: прва је да хлеб може свако, па чак и кувар почетник, да припреми без већих проблема, а друга да ће хлеб припремљен по овој рецептури данима остати исти.

Састојци:

- шољица овсених пахуљица,

- 1,5 шољица куваног интегралног пиринча,

- пола шољице сунцокретових семенки,

- пола шољице сусама,

- пола шољице семенки бундеве,

- 3 кашике ћиа семенки,

3 жлице псилијум љуспица,

- кашичица хималајске соли,

- 3 кашике маслиновог уља,

- кашика јаворовог сирупа (може и мед),

- 1/3 кашичице кима (може и рузмарин или босиљак)

- 1,5 шољица воде

Припрема:

1. Ставити све суве састојке у чинију.

2. Помешати пиринач с водом, додати у суве састојке, па све промешати.

3. Додати затим уље и сируп, па све поново добро промешати.

4. На дно силиконског калупа посути мало семенки и затим добро утиснути смесу.

5. Оставити најмање пола сата да се учврсти, најбоље сат-два.

6. У међувремену рерну загрејати на 180 степени.

7. Хлеб пећи пола сата у калупу, па га пажљиво истрести на решетку и пећи још пола сата до 40 минута, док не добије лепу корицу и фину боју.

8. Кад је готов, пустити да се хлади бар пола сата пре сечења. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

17.10.2017. 15:51 16:00
Рецепт дана: Фантастичан колач од шаргарепе

Рецепт дана: Фантастичан колач од шаргарепе

24.10.2017. 09:18 09:20