Рецепт дана: Банана хлеб
Згодан и укусан начин да искористите старе, пегаве банане. Наравно да ово није хлеб у класичном смислу речи, већ колач са много дивних састојака, које можете да прилагодите сопственом укусу; да додате, рецимо, воће, орахе, цимет...
Састојци:
- 250 г брашна,
- прашак за пециво,
- кашичица соли,
- 200 г маргарина,
- 100 г жутог шећера,
- 2 јајета,
- 500 г банана,
- штапић ваниле
Припрема:
1. Рерну загрејати на 180 степени.
2. У посуди умешати брашно, со и прашак за пециво.
3. У другој посуди помешати шећер и маргарин и мутити док се не сједини у кремасту масу.
4. Додати јаја и пире од банана.
5. Помешати с мешавином брашна, соли и прашка за пециво.
6. У плех, обложен папиром за печење, насути масу и пећи око пола сата, док хлеб не добије златно жуту боју.
7. Оставити да се охлади у плеху десетак минута, а затим извадити из плеха да се још мало хлади.