Рецепт дана: Кремаста паста с пилетином и паприком
Ако не знате шта бисте ових дана, између два празника, кували, ево сјајне идеје: такозвано јело из једног лонца.
Састојци (за 4 особе):
- 3 комада пилећих груди,
- по једна црвена, жута и зелена паприка,
- главица црвеног лука,
- 3 кашике уља,
- по кашичица соли, бибера, белог лука у праху и чилија у праху
- литар млека,
- 300 г тестенине,
- 200 г нарибаног сира по жељи
Припрема:
1. У великом лонцу загрејати уље, па на њему пропржити тракице пилетине, а затим месо извадити из лонца.
2. У лонац ставити тракице очишћеног лука и паприке, па све динстати док не омекша.
3. Вратити пилетину у лонац, зачинити сољу, бибером, чилијем и белим луком у праху, па све добро промешати.
4. Улити млеко у лонац и тестенину и затим мешати често.
5. Пустити да се све заједно кува око 10 минута, односно док се тестенина не скува.
6. На крају кувања додати нарибани сир.