Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Рибље лоптице с пикантним сосом

03.01.2018. 10:11 10:19
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Божићни пост је и даље актуелан - идеално време за спремање рибљих специјалитета.

Састојци:

- 500 г рибљих филета,

- мало ренданог ђумбира,

- 900 г кромпира исецканог на коцкице,

- 2 шаргарепе исецкане на коцкице,

- главица белог лука,

- 1 јаје,

- шоља и по густина,

- 1/2 шоље брашна,

- со и бибер по укусу

- 8 шоља бистре рибље супе,

- уље за пржење

За сос:

- шоља сирћета,

- шоља киселе воде,

- шоља жутог шећера,

- 3 кашике соја соса,

- 2 кашике густина (размућене у 3 кашике воде),

- мало туцане паприке

Припрема:

1. Скувати рибље филете у води с ђумбиром.

2. Када је риба скувана, уситнити је виљушком док не добијете око четири шоље куване рибе.

3. У посебној шерпи скувати кромпир и шаргарепу док не омекшају.

4. У блендер ставити рибу, кромпир, шаргарепу, бели лук и јаје и добро умутити. Пребацити смесу у посуду и додати брашно и густин, па добро промешати и на крају додати со и бибер.

5. Од смесе правити лоптице и кувати их у бистрој рибљој супи док не порумене.

6. Скуване лоптице потом пржити у дубоком уљу.

Сос:

1. У тигању помешати сирће, киселу воду, шећер и соја сос.

2. Крчкати док се шећер не отопи, па додати густин растворен у води. За гушћи сос, додати више густина и кувати да се ублажи укус густина. За пикантнији укус - додати љуту туцану паприку.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: „Пијана“ топла чоколада

Рецепт дана: „Пијана“ топла чоколада

28.12.2017. 16:41 16:45
Рецепт дана: Божићни кекси

Рецепт дана: Божићни кекси

24.12.2017. 11:57 12:00