Recept dana: Kremasta pasta s piletinom i paprikom
Ako ne znate šta biste ovih dana, između dva praznika, kuvali, evo sjajne ideje: takozvano jelo iz jednog lonca.
Sastojci (za 4 osobe):
- 3 komada pilećih grudi,
- po jedna crvena, žuta i zelena paprika,
- glavica crvenog luka,
- 3 kašike ulja,
- po kašičica soli, bibera, belog luka u prahu i čilija u prahu
- litar mleka,
- 300 g testenine,
- 200 g naribanog sira po želji
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejati ulje, pa na njemu propržiti trakice piletine, a zatim meso izvaditi iz lonca.
2. U lonac staviti trakice očišćenog luka i paprike, pa sve dinstati dok ne omekša.
3. Vratiti piletinu u lonac, začiniti solju, biberom, čilijem i belim lukom u prahu, pa sve dobro promešati.
4. Uliti mleko u lonac i testeninu i zatim mešati često.
5. Pustiti da se sve zajedno kuva oko 10 minuta, odnosno dok se testenina ne skuva.
6. Na kraju kuvanja dodati naribani sir.