Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Ловачке гомбоце

27.12.2017. 15:29 15:33
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако су вам којим случајем (мада је то готово немогуће) досадиле „класичне“ гомбоце, време је пробате ове, примпремљене „по ловачки“, којима сласт даје сок од печења...

Састојци:

- путер за пржење,

- першун,

- пекмез од шљива или шљиве

За тесто:

- 600 г кромпира,

- 2 кашике пшеничног гриза,

- 3 кашике растопљеног путера,

- 2 велика јајета,

- брашно

За фил:

- 200 г сланине,

- главица лука,

- чен белог лука

Припрема:

1. Скувати кромпир и оставити га да се охлади, па га потом ољуштити.

2. Продинстати лук и бели лук у тигању, па додати сланину, а затим посолити и побиберити. Вишак уља сачувати.

3. Пропасирати кромпир и помешати га затим с јајима, путером, уљем од печења, па све зајено посолити.

4. Додати пшенични гриз и затим умесити тесто. Ако је потребно, додати још брашна.

5. Тресто разваљати оклагијом, па га потом исећи на квадратер, напунити филом и на крају обликовати лоптице.

6. Плех обложити папиром за печење, намастити га, па поређати кнедле.

7. Пећи око 45 минута на 180 степени.

8. Посути першуном и послужити с пекмезом од шљива.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Запечене пуњене лигње

Рецепт дана: Запечене пуњене лигње

22.12.2017. 10:49 10:59
Рецепт дана: Торта од кестена

Рецепт дана: Торта од кестена

20.12.2017. 09:13 09:25