Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пробајте ХАМБУРГЕР СУПУ: Рапсодија укуса која може да замени оброк, гурмански и "на кашику"

31.05.2024. 12:25 12:32
Пише:
Фото: Pixabay.com

Сочна супа обориће с ногу, а сваки залогај је све бољи.

Потребно:

450 г млевене говедине

500 г говеђег бујона

400 г печеног парадајза

250 г смрзнутог мешаног поврћа

1 средњи лук, исечен на коцкице

3 чена белог лука, млевена

2 кашике парадајз пасте

1 кашичица сушеног босиљка

1 кашичица сушеног оригана

3 средња жута кромпира, нарезана на коцкице

пола кашике масиновог уља

со и бибер, по укусу

Припрема

Загрејте маслиново уље на средњој ватри. Онда додајте млевену говедину, и кувајте око 5 минута, док не порумени. Оцедите масноћу.

Додајте лук и динстајте док не постане стакласт.

Потом, додајте млевени бели лук, па динстајте док не замирише.

Додајте парадајз пасту па кувајте два минута. Налијте говеђи бујон, неоцеђени печени парадајз. Зачините босиљком и ориганом.

Пустите смесу да ври.

Затим додајте кромпир и смрзнуто поврће, па смањите температуру.

Кувајте око 20 до 25 минута, тј док кромпир не омекша. Служите топло уз прилог по жељи. Пријатно!

Alo.rs/ Дневник

 

Пише:
Пошаљите коментар
ЗЕЛЕНА ЧОРБА Крепи организам у трену, а лагана и здрава

ЗЕЛЕНА ЧОРБА Крепи организам у трену, а лагана и здрава

14.05.2024. 12:11 12:23
НА ОВАЈ НАЧИН ГА ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Рецепт за запечено млевено месо ће вас одушевити

НА ОВАЈ НАЧИН ГА ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Рецепт за запечено млевено месо ће вас одушевити

26.11.2023. 10:00 12:35