Пробајте ХАМБУРГЕР СУПУ: Рапсодија укуса која може да замени оброк, гурмански и "на кашику"
Сочна супа обориће с ногу, а сваки залогај је све бољи.
Потребно:
450 г млевене говедине
500 г говеђег бујона
400 г печеног парадајза
250 г смрзнутог мешаног поврћа
1 средњи лук, исечен на коцкице
3 чена белог лука, млевена
2 кашике парадајз пасте
1 кашичица сушеног босиљка
1 кашичица сушеног оригана
3 средња жута кромпира, нарезана на коцкице
пола кашике масиновог уља
со и бибер, по укусу
Припрема
Загрејте маслиново уље на средњој ватри. Онда додајте млевену говедину, и кувајте око 5 минута, док не порумени. Оцедите масноћу.
Додајте лук и динстајте док не постане стакласт.
Потом, додајте млевени бели лук, па динстајте док не замирише.
Додајте парадајз пасту па кувајте два минута. Налијте говеђи бујон, неоцеђени печени парадајз. Зачините босиљком и ориганом.
Пустите смесу да ври.
Затим додајте кромпир и смрзнуто поврће, па смањите температуру.
Кувајте око 20 до 25 минута, тј док кромпир не омекша. Служите топло уз прилог по жељи. Пријатно!
Alo.rs/ Дневник