Probajte HAMBURGER SUPU: Rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski i "na kašiku"
Sočna supa oboriće s nogu, a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno:
450 g mlevene govedine
500 g goveđeg bujona
400 g pečenog paradajza
250 g smrznutog mešanog povrća
1 srednji luk, isečen na kockice
3 čena belog luka, mlevena
2 kašike paradajz paste
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog origana
3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
pola kašike masinovog ulja
so i biber, po ukusu
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Onda dodajte mlevenu govedinu, i kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Ocedite masnoću.
Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Potom, dodajte mleveni beli luk, pa dinstajte dok ne zamiriše.
Dodajte paradajz pastu pa kuvajte dva minuta. Nalijte goveđi bujon, neoceđeni pečeni paradajz. Začinite bosiljkom i origanom.
Pustite smesu da vri.
Zatim dodajte krompir i smrznuto povrće, pa smanjite temperaturu.
Kuvajte oko 20 do 25 minuta, tj dok krompir ne omekša. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Alo.rs/ Dnevnik