НА ОВАЈ НАЧИН ГА ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Рецепт за запечено млевено месо ће вас одушевити
Професионални кувар Иван Радомировић путем свог Инстаграм профила ivans_kitchen_official нуди својим пратиоцима разноврсне рецепте за све прилике, а своје професионално искуство на овај начин може да подели и са другима.
Одувек је, каже нам, волео да се „мота по кухињи” када је његова мајка припремала храну. Запиткивао би је како би могао и сам да направи неке своје специјалитете, а убрзо му се јавила идеја да се и школује за кулинарску професију. Спонтано је отворио и Инстаграм профил и почео да дели рецепте пратиоцима.
– Све се десило спонтано, на наговор једне моје блиске особе да отворим Инстаграм профил посвећен храни. Тако сам и почео и веома сам јој захвалан на томе, јер сам путем Инстаграма упознао дивне људе – прича за „Дневников” Недељни ручак Иван Радомировић. – Према мојем досадашњем искуству, на Инстаграму пролазе разни занимљиви рецепти. Углавном људи гледају да што мање времена проводе поред шпорета или рерне. Што значи да траже рецепте који могу да се спреме за 20-так минута. То, углавном, буду нека слана јела или дезерт.
На питање шта и приватно воли да једе, кроз смех истиче да му је тешко да на то одговори.
– Углавном једем све, али, можда, када бих издвојио шта највише волим да једем, нека то буде неки леп слаткиш. Припремам сву врсту хране, немам одређено шта припремам. Углавном буде нешто што сви укућани воле, а то је углавном неки леп слаткиш – наглашава Радомировић, који је за наше читаоце припремио једноставан рецепт за укусно млевено месо запечено у павлаци.
Млевено месо запечено у павлаци
500 г млевеног мешаног меса
2 празилука
1 јаје
50 г презли
2-3 кашике маслиновог уља
Со и бибер
прелив:
150 мл павлаке за кување
Со
На мало маслиновог уља пропржити млевено месо. Додајте нарезани празилук па зачините по укусу сољу и бибером. Динстајте на ватри 20-так минута. Склонити са ватре, додати презле и умућено јаје, све добро сјединити, па сипати у ватросталну чинију, коју сте prеthodno мало подмазали путером или уљем. Пећи на 200 степени од 15 до 20 минута. Умутите павлаку за кување и јаје, посолите по укусу па прелити преко меса и још накратко запеците. Печено јело прохладите, па режите на парачад и послужите уз неку сезонску салату.