Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Probajte HAMBURGER SUPU: Rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski i "na kašiku"

31.05.2024. 12:25 12:32
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Sočna supa oboriće s nogu, a svaki zalogaj je sve bolji.

Potrebno:

450 g mlevene govedine

500 g goveđeg bujona

400 g pečenog paradajza

250 g smrznutog mešanog povrća

1 srednji luk, isečen na kockice

3 čena belog luka, mlevena

2 kašike paradajz paste

1 kašičica sušenog bosiljka

1 kašičica sušenog origana

3 srednja žuta krompira, narezana na kockice

pola kašike masinovog ulja

so i biber, po ukusu

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Onda dodajte mlevenu govedinu, i kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Ocedite masnoću.

Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast.

Potom, dodajte mleveni beli luk, pa dinstajte dok ne zamiriše.

Dodajte paradajz pastu pa kuvajte dva minuta. Nalijte goveđi bujon, neoceđeni pečeni paradajz. Začinite bosiljkom i origanom.

Pustite smesu da vri.

Zatim dodajte krompir i smrznuto povrće, pa smanjite temperaturu.

Kuvajte oko 20 do 25 minuta, tj dok krompir ne omekša. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

Alo.rs/ Dnevnik

 

Autor:
Pošaljite komentar
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava

ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava

14.05.2024. 12:11 12:23
NA OVAJ NAČIN GA JOŠ NISTE PROBALI! Recept za zapečeno mleveno meso će vas oduševiti

NA OVAJ NAČIN GA JOŠ NISTE PROBALI! Recept za zapečeno mleveno meso će vas oduševiti

26.11.2023. 10:00 12:35