Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ! Откривамо рецепт популарне фуд-блогерке

17.11.2024. 15:00 15:00
Пише:
1
Фото: Instagram printscreen/Detalj života

Иако се у кување није заљубила на први поглед, фуд-блогерка Рената Kralj данас радо смишља идеје у кухињи, које неретко промовише и на свом Инстаграм профилу „Детаљ живота”, који броји скоро 43.000 пратилаца, на којем могу да се пронађу различити предлози за оброке у свим приликама.

Кување је, како нам је рекла, заволела када је почела да живи сама у време студентских дана. Схватила је, истакла је, да је кување опушта и да је тада у свом свету. 

– Имати неког ко цени резултате припремљених оброка такође значи и инспирише. Профил на Инстаграму отворила сам пре четири године. У почетку је налог био више место за мене да отпремим све фотографије које сам снимала. Временом је све више мојих пријатеља, па чак и странаца почело да ме прати. Највише реакција је било када поделим неки једноставан рецепт. Сада је налог еволуирао у место на коме могу да делим не само фотографије и снимке хране коју припремам већ и личне препоруке, искуства, лепа места и остале детаље из мог живота – казала је Рената за „Дневников” Недељни ручак. 

1
Фото: Приватна архива

Како је објаснила, јесење дане не може да замисли без лење пите са јабукама и доста цимета, а потаж од бундеве у њеном дому једе се бар једном седмично. То су укуси који Ренату подсећају на породицу, дом и мир.

– Идеалан недељни ручак је онај направљен с љубављу. Када смо сви на окупу, када нигде не журимо, смејемо се и кад се осећамо повезано. Трудим се да упркос брзом животу увек нађемо време да ручамо у миру, а највише волим када у припреми јела учествује цела породица – казала је Рената, додајући да воли да експериментише у кухињи. – То ме узбуђује, посебно када експериментишем са зачинима. Испробавам мешавине зачина који су карактеристични за неку одређену кухињу (нпр. индијску, кинеску) затим креирам сопствена јела у том стилу, купујем целе биљке па сама правим мешавине и слично. 

В. Б. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata (@detaljzivota)

 

Старински колач са рогачем 

Кора:

  • 400 г брашна 

  • 250 г маслаца 

  • 2 жуманцета

  • 60 г шећера 

  • 1 ванилин шећера

  • 1/2 кесице прашка за пециво 

 

Надев:

  • 100 г рогача

  • 150 г брашна

  • 150 г шећера

  • 1/2 кесице прашка за пециво

  • 1 ванилин шећер

  • 250 мл млека

  • 6 кашика уља

  • шам од два беланца

     

За кору све састојке сједините и поделите тесто на 2 дела. Кору развуците на пек папир, величине плеха у којем ћете пећи колач. Прву кору ставите одмах у плех, а другу, док мутите надев, ставите тако развучену у замрзивач или фрижидер. За надев помешајте суве састојке, додајте уље и млеко и све добро сједините. Затим додајте шам од беланаца и све сједините. Преко прве коре одмах сипајте надев, а затим пажљиво пребаците преко надева другу кору. Избоцкајте је ножем да се не би „надушила” током печења. Плех је величине 30 x 20 цм. Пећи 25 до 30 минута на 180 степени. Обавезно сачекајте да се потпуно охлади пре резања колача. 

 

Извор:
Dnevnik.rs
Пише:
Пошаљите коментар
НЕ ТРЕБАЈУ ВАМ НИ МАРГАРИН НИ ШЕЋЕР Лагани чоколадни колач за 15 минута
Ilustracija

НЕ ТРЕБАЈУ ВАМ НИ МАРГАРИН НИ ШЕЋЕР Лагани чоколадни колач за 15 минута

12.11.2024. 11:45 12:00
САВРШЕН КОЛАЧ ЗА СЛАВУ Брз чоколадни слаткиш спреман за само 20 минута
kolac

САВРШЕН КОЛАЧ ЗА СЛАВУ Брз чоколадни слаткиш спреман за само 20 минута

09.11.2024. 14:33 14:46
ШВЕДСКИ КОЛАЧ КОЈИ ЋЕТЕ ДУГО ПАМТИТИ Идеалан за зимске вечери
ilustracija

ШВЕДСКИ КОЛАЧ КОЈИ ЋЕТЕ ДУГО ПАМТИТИ Идеалан за зимске вечери

03.11.2024. 20:39 20:42