НЕ ТРЕБАЈУ ВАМ НИ МАРГАРИН НИ ШЕЋЕР Лагани чоколадни колач за 15 минута
Чоколадни колачи су слатки класици које многи воле. За многе сочне и слатке чоколадне торте, колачиће и кексиће потребно је много састојака као што су путер, уље, шећер, прашак за пециво… Овај рецепт не користи ништа од наведеног.
Кијара, куварица и оснивач сајта са рецептима My Fussy Eater, поделила је како можете да испечете „најукуснији и најлакши“ чоколадни колач, а да не морате ни да укључите рерну.
„Волим рецепте који се брзо и лако припремају, а ова чоколадна торта са фритезом је дефинитивно један од најједноставнијих и најукуснијих рецепата икада“, рекла је она.
Овај рецепт користи само три састојка које већина људи има у својој кухињи, а за припрему је потребно само 15 минута!
Рецепт
300 г чоколадног намаза (као Nutella или друге марке)
100 г обичног брашна
Два средња јајета
Припрема
Додајте брашно, чоколадни намаз и јаја у посуду за мешање. Мешајте док се сви састојци потпуно не сједине и не добијете глатку смесу. Ако имате путера или уља, намастите странице и дно калупа за торте, па сипајте смесу.
Ставите у фритезу на врућ ваздух и пеците на 180°Ц 13 минута. Овај колач је веома сочан и лепљив, па ако желите чвршћи колач, пеците га још 2-3 минута. Када је торта готова, извадите је и прођите ножем по ивицама калупа да бисте је лакше извадили. Оставите торту да се мало охлади у калупу. Обавезно га исеците на осам делова док је још у калупу.
„Ево важног дела… исеците торту у тепсији након што се мало охлади. Први пут када сам је правила покушала сам да извадим торту и све се распало! Исеците торту на осам троуглова, а онда се оне лако скидају лопатицом“, навела је ауторка рецепта.