Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕН КОЛАЧ ЗА СЛАВУ Брз чоколадни слаткиш спреман за само 20 минута

09.11.2024. 14:33 14:46
Пише:
kolac
Фото: pixabay.com

Постоје десерти који се брзо и једноставно припремају, а преукусни су. Један од њих је чоколадни колач који је кремаст, и идеална је посластица за славу уколико нисте стигли да припремите раније.

Рецепт је једноставан за припрему, неће вам одузети превише времена, а сјајан је избор за предстојеће славске дане јер је врло освежавајући.

Може да се послужи уз хладну лимунаду, а уз ту посластицу ужитак је загарантован.

Састојци:

150 г кекса
2 жуманцета
80 г шећера
30 г густина
450 мл млека
30 г путера
20 г какао праха

Глазура:
100 г чоколаде
60 мл слатке павлаке

Припрема:

Кекс поређајте на дно дубље посуде или калупа док у потпуности не покријете дно.

У мању посуду ставите жуманца, додајте шећер и добро умутите, па додајте густин и млеко. Све добро умутите док не добијете уједначену смесу без грудвица.

Уз стално мешање кувајте на тихој ватри, али водите рачуна да вам не загори. Кад се смеса згусне додајте путер и наставите с мешањем и кувањем још минут два. Добијену смесу поделите на два дела.

У једну убаците какао, па све добро измешајте да се маса уједначи. Преко кекса прво сипајте жути фил, па преко њега поређајте слој кекса. Потом преко кекса сипајте чоколадни фил и оставите 25 минута у фрижидеру да се колач добро охлади.

Глазура:

Чоколаду уситните и убаците у микроталасну пећницу на два минута да се истопи. У растопљену чоколаду додајте слатку павлаку, па све добро измешајте. Глазуру сипајте преко охлађеног колача да га у потпуности прекрије и вратите у фрижидер на још 30 минута да се добро охлади. Можете га послужити уз хладну лимунаду.

Извор:
krstarica.com/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар