clear sky
-2°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕОДОЉИВА ДОМАЋА ПИТА СА СИРОМ ФУД-БЛОГЕРКЕ КАТАРИНЕ ВОЈИНОВИЋ: Не потцењујте важне породичне ритуале

01.12.2024. 13:30 13:30
Пише:
Извор:
Дневник
а
Фото: Приватна архива

Фуд-блогерка Катарина Војиновић на свом Инстаграм профилу „kuvajte_sa_kacom”, који броји скоро 55 хиљада пратилаца, објављује разнолике рецепте за укусне посластице, али и неодољива слана јела.

Још од малена је, како нам каже, била заљубљена у храну и непрестано је трагала за новим укусима. 

– Често сам читала кулинарске магазине и гледала разне емисије о кувању. Али, када сам била студент, почела сам да кувам свакодневна јела, попут грашка, бораније, пасуља, мусаке, разних чорби… Сваки пут када бих неко јело правила први пут максимално бих се посвећивала и уживала у сваком процесу спремања – прича за „Дневников” Недељни ручак Катарина Војиновић и открива како је дошла на идеју да умеће у кухињи пренесе и својим пратиоцима на Инстаграму. – Све је почело током пандемије када сам имала вишак слободног времена и почела интензивно да кувам. Свакодневно сам објављивала шта сам направила и многи би ми тражили рецепт. И на наговор пријатеља и породице је и настао профил „kuvajte_sa_kacom”. 

к
Фото: Приватна архива

У разговору за наш лист блогерка открива и како она замишља идеалан недељни ручак у свом дому. 

– Недеља је створена за одмор, али и уживање, посебно у храни која није свакидашња. Недељни ручак значи пуно, не потцењујте те важне породичне ритуале. То је дан кад не морамо нигде да јуримо, када смо најопуштенији и када можемо највише да уживамо у времену проведеном са нашим најближима – објашњава власница Инстаграм профила „kuvajte_sa_kacom”, те као идеалан недељни ручак предлаже комбинацију пилетине и печурака. 

Катарина додаје и да воли да експериментише у кухињи, а то највише чини са тестом, што се и на њеном Инстаграм профилу може приметити, будући да ту доминирају рецепти израђени од теста. 

– Тесто је идеално за експериментисање, какав год облик да направите. Уз неколико зачина и додатака биће то најукусније пециво које сте пробали – истиче Катарина. 

Млада блогерка истиче и да у свом дому најчешће припрема домаћу питу са сиром, за коју открива и специјалан рецепт за наше читаоце. Како каже, она је одлична као предјело, али и главно јело, те се може служити и топла и хладна, у различитим приликама. 

В. Б. 

 

Домаћа пита са сиром 

 

за тесто: 

1 кг брашна (меког или вишенаменског глатког пшеничног)

1 кашика соли

80 мл уља 

600 мл млаке воде

 

за фил:

300 - 400 г сира за пите

2 јајета

1/2 кесице прашка за пециво

1 шољица јогурта

уље за посипање кора

 

 

Замесите тесто од наведених састојака и оставите га да одстоји на собној температури око 15 минута. Премесите тесто и поделите на два дела. Обликујте сваки део у лопту, уваљајте у остатак уља и обложите пластичном фолијом. Оставите тесто на собној температури бар један сат или преко ноћи у фрижидеру. Ја увек остављам тесто преко ноћи у фрижидеру. Следећи дан извадите тесто из фрижидера и оставите га на собној температури око пола сата или док не достигне собну температуру.

Припремите фил тако што ћете уситњеном сиру додати 2 јајета, пола кесице прашка за пециво и шољицу јогурта. Припремите памучни столњак и поспите га брашном. Узмите једну куглицу теста и развуците је колико је могуће оклагијом. Оставите га да одмори само три минута, јер ће вам после бити лакше да развлачите тесто. Развуците тесто рукама идући из средине према крајевима. Кора за питу је готова када постане толико танка да се кроз њу види столњак. Поспите филом и кору увијајте лаганим подизањем и протресањем. Развучену кору за питу ставите у плех и наставите с развлачењем следеће коре. Када је пита умотана поспите је уљем и пеците на 180 степени око 30 минута.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
ЧОКО ПОСНИ КОЛАЧ ФУД-БЛОГЕРКЕ МАЈЕ ГОЈИЋ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Фуд блогерка открива брзински рецепт за ову посластицу

ЧОКО ПОСНИ КОЛАЧ ФУД-БЛОГЕРКЕ МАЈЕ ГОЈИЋ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Фуд блогерка открива брзински рецепт за ову посластицу

07.04.2024. 00:00 11:17
ОВО ЈЕ СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ! Откривамо рецепт популарне фуд-блогерке
1

ОВО ЈЕ СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ! Откривамо рецепт популарне фуд-блогерке

17.11.2024. 15:00 15:00
БУРЕК ИЗ ТИГАЊА у облику штапића? Могуће је! (ФОТО, ВИДЕО) Популарна фуд-блогерка открива РЕЦЕПТ КОЈИ НЕ СМЕТЕ ПРОПУСТИТИ
1

БУРЕК ИЗ ТИГАЊА у облику штапића? Могуће је! (ФОТО, ВИДЕО) Популарна фуд-блогерка открива РЕЦЕПТ КОЈИ НЕ СМЕТЕ ПРОПУСТИТИ

10.11.2024. 17:00 17:00