ЧОКО ПОСНИ КОЛАЧ ФУД-БЛОГЕРКЕ МАЈЕ ГОЈИЋ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Фуд блогерка открива брзински рецепт за ову посластицу
Велика заљубљеница у кување Маја Гојић покренула је пре неколико година блог „Мириси из Мајине кухиње” не слутећи да ће постати једна од најпраћенијих фуд-блогерки у региону, која је окупила велики број пратилаца не само на њеној интернет страници већ и на истоименим Инстаграм, Тикток и Фејсбук профилима.
Блог је покренула, како сама каже, као једну врсту одмора и терапије за душу, а захваљујући публици креирала велику заједницу са којом и данас размењује рецепте и идеје. Маја нам представља укусне рецепте, како сланих тако и слатких, сирових, традиционалних и интернационалних јела, који су увек презентовани тако да их чак и почетници могу лако направити.
– Другарице су ме наговориле јер су сматрале да имам шта да покажем и изгледа да су биле у праву с обзиром на то да ме је за кратко време запратило много људи – прича за „Дневников” Недељни ручак Маја Гојић. – Кувању ме је привукла потреба да се једе (смех). Сестра и ја смо остајале саме јер су мама и тата радили тако да се кување наметнуло само. Мириси који се у мојој кухињи осете су из свих светских кухиња, као и наше домаће.
Како каже, није јој тешко да проналази идеје за креативност у кухињи, јер је кување за њу игра и експериментисање.
– Ноћу ми долазе идеје шта бих и како правила за идући дан. Ја волим да се играм зачинима. Мислим да имам више од 50 различитих зачина у својој кухињи. Волим да спајам неспојиве укусе и добијем неке нове, занимљиве и мени одличне комбинације – прича Маја Гојић. – Само кувајте и експериментишите са укусима. И ја сам сто пута бацила неко јело, радила га поново, ескпериментисала са састојцима. Немате се чега плашити, једино што се може десити то је да нешто не успе. Али, какве везе има? Сви на почетку греше
Фуд-блогерка објашњава да сви можемо да припремимо неку салату када у фрижидеру зафале састојци за неко озбиљније јело.
– Увек сви имамо салату у фрижидеру, а салате никад није доста. Пуна је витамина, влакана и минерала који су нам неопходни сваки дан. Бирајте увек домаће, непрскано да будете сигурни да је најквалитетније могуће – закључује Маја.
Наша саговорница припремила је за читаоце Недељног ручка рецепт за посни чоко колач.
В. Б.
1 л сојиног млека
1 банана
2 пудинга од чоколаде
100 г еритрола (или заслађивач по жељи)
50 г густина
1 кесица ванила бурбон шећера
1 кашика какао праха
200 г црне чоколаде
100 г посног путера (ја сам ставила од какаа а ви можете ставити шта желите)
бадем листићи за украс
Помешајте све састојке осим чоколаде и путера. Помешајте их са 200 мл млека. Добро промешајте да нема грудвица. Осталих 800 мл закувајте. Када млеко почне да кува убаците смесу и кувајте три до четири минуте као за пудинг. Након тога додајте чоколаду и путер и истопите на угашеној рингли. У коцкасту посуду 30x12 коју сте обложили фолијом успите 1/2 смесе, ставите банану изрезану на колутове па успите остатак смесе. Охладите два до три и послужите. Преко сам посула бадем листиће. Уживајте