Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lazanje

26.05.2017. 11:35 11:41
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Za razliku od većine drugih recepata italijanske kuhinje, lazanja je vrlo kalorična i ne spada u zdravu hranu. Ali, ne možemo baš svaki dan da se hranimo zdravo, nekad valja malo i uživati...

Sastojci:

- 500 g lazanja,

- 600 g junećeg mlevenog mesa,

- šolja paradajza za kuvanje,

- crni luk,

- čen belog luka,

- so i biber po ukusu

 Za bešamel sos:

- malo ulja,

- 200-300 g gaude,

- 2 kašike brašna,

- 2 šolje mleka,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Na ulju propržiti luk, dodati mleveno meso i dinstati nekih 20 minuta na tihoj vatri.

2. Posoliti i pobiberiti.

3. Beli luk sitno iseckati, dodati sok od paradajza i naliti sa čašom-dve vode.

4. Kuvati još nekih pola sata na tihoj vatri.

5. Tako pripremljeno meso skloniti sa vatre i ostaviti sa strane.

Bešamel:

1. Na ulju propržiti brašno i doliti mleko, posoliti i pobiberiti. 2. Kuvati sos par minuta do željene gustine.

3. Mleko možete dodati po želji (ako je sos previše gust).

Ređanje:

1. Lazanje poređati na dnu tepsije, pa preko njih ravnomerno rasporediti deo smese od mlevenog mesa, bešamel, rendanu gaudu, pa opet red lazanja, mleveno meso i sve tako redom dok se sav materijal ne potroši.

2. Završiti narendanom gaudom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 250 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čokoladni čizkejk

Recept dana: Čokoladni čizkejk

23.05.2017. 10:38 10:44
Recept dana: Slatki kupus

Recept dana: Slatki kupus

18.05.2017. 15:53 16:05