Recept dana: Čokoladni čizkejk
Neodoljiva kombinacija čokolade i sira i poslastica koja se brzo priprema i još brže jede.
Sastojci (za podlogu):
- 150 g mlevenog keksa,
- 100 g maslaca,
- 2 kašike kakaa
Za krem:
- 300 g čokolade za kuvanje,
- 500 g maskarpone sira,
- 200 g šećera u prahu,
- 250 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
1. Pomešati keks sa rastopljenim maslacem.
2. Obložiti kalup za pečenje torti pek papirom i na njega položiti podlogu od keksa i maslaca.
3. Mikserom umutiti slatku pavlaku, dodati maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku (nikako vruću) čokoladu.
4. Dobro promešati kako bi se dobila glatka smesa pa njome preliti podlogu od keksa.
5. Ostaviti ovako pripremljenu poslasticu u frižideru na nekoliko sati da se dobro ohladi.
6. Ukoliko vam ovo ne zvuči dovoljnio čokoladno, od čokolade možete da napravite i glazuru kojom ćete na kraju preliti ohlađenu tortu.