Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Čokoladni čizkejk

23.05.2017. 10:38 10:44
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Neodoljiva kombinacija čokolade i sira i poslastica koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci (za podlogu):

- 150 g mlevenog keksa,

- 100 g maslaca,

- 2 kašike kakaa

Za krem:

- 300 g čokolade za kuvanje,

- 500 g maskarpone sira,

- 200 g šećera u prahu,

- 250 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

1. Pomešati  keks sa rastopljenim maslacem.

2. Obložiti kalup za pečenje torti pek papirom i na njega položiti podlogu od keksa i maslaca.

3. Mikserom umutiti slatku pavlaku, dodati maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku (nikako vruću) čokoladu.

4. Dobro promešati kako bi se dobila glatka smesa pa njome preliti podlogu od keksa.

5. Ostaviti ovako pripremljenu poslasticu u frižideru na nekoliko sati da se dobro ohladi.

6. Ukoliko vam ovo ne zvuči dovoljnio čokoladno, od čokolade možete da napravite i glazuru kojom ćete na kraju preliti ohlađenu tortu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pileći bataci u marinadi

Recept dana: Pileći bataci u marinadi

19.05.2017. 17:24 17:29
Recept dana: Piletina sa agrumima

Recept dana: Piletina sa agrumima

17.05.2017. 16:17 16:23