Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Лазање

26.05.2017. 11:35 11:41
Пише:
Фото: www.freeimages.com

За разлику од већине других рецепата италијанске кухиње, лазања је врло калорична и не спада у здраву храну. Али, не можемо баш сваки дан да се хранимо здраво, некад ваља мало и уживати...

Састојци:

- 500 г лазања,

- 600 г јунећег млевеног меса,

- шоља парадајза за кување,

- црни лук,

- чен белог лука,

- со и бибер по укусу

 За бешамел сос:

- мало уља,

- 200-300 г гауде,

- 2 кашике брашна,

- 2 шоље млека,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. На уљу пропржити лук, додати млевено месо и динстати неких 20 минута на тихој ватри.

2. Посолити и побиберити.

3. Бели лук ситно исецкати, додати сок од парадајза и налити са чашом-две воде.

4. Кувати још неких пола сата на тихој ватри.

5. Тако припремљено месо склонити са ватре и оставити са стране.

Бешамел:

1. На уљу пропржити брашно и долити млеко, посолити и побиберити. 2. Кувати сос пар минута до жељене густине.

3. Млеко можете додати по жељи (ако је сос превише густ).

Ређање:

1. Лазање поређати на дну тепсије, па преко њих равномерно распоредити део смесе од млевеног меса, бешамел, рендану гауду, па опет ред лазања, млевено месо и све тако редом док се сав материјал не потроши.

2. Завршити наренданом гаудом и ставити у рерну да се пече на температури од 250 степени.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чоколадни чизкејк

Рецепт дана: Чоколадни чизкејк

23.05.2017. 10:38 10:44
Рецепт дана: Слатки купус

Рецепт дана: Слатки купус

18.05.2017. 15:53 16:05