Recept dana: Džem od kestena
16.10.2017.
17:55
17:59
Komentari (0)
Možda baš nije uobičajan, ali ovaj je džem sasvim sigurno ukusan. A i sezona kestena je otvorena...
Sastojci:
- kilogram kestena,
- 1,5 kg šećera,
- štapić vanile,
Priprema:
1. Kesten prvo malo propeći u rerni, pa ga potom ga oljuštiti dok je još topao.
2. Očišćen kesten staviti u tiganj i preliti hladnom vodom.
3. Kuvati nekih 40 minuta dok ne omekša.
4. Potom ga procediti i izgnječiti, pa u dobijeni topao pire dodati šećer.
5. Staviti zaslađen pire u tiganj (na pola kilograma pirea idu tri supene kašike vode).
6. Ubacite štapić vanile i mešati na umerenoj vatri dok se smesa ne zgusne.
7. Kada se džem zgusnuo, skinite ga sa vatre, potom izvaditi vanilin štapić, stavite džem u tegle i čuvati ga na hladnom mestu.