Рецепт дана: Џем од кестена
16.10.2017.
17:55
17:59
Коментари (0)
Можда баш није уобичајан, али овај је џем сасвим сигурно укусан. А и сезона кестена је отворена...
Састојци:
- килограм кестена,
- 1,5 кг шећера,
- штапић ваниле,
Припрема:
1. Кестен прво мало пропећи у рерни, па га потом га ољуштити док је још топао.
2. Очишћен кестен ставити у тигањ и прелити хладном водом.
3. Кувати неких 40 минута док не омекша.
4. Потом га процедити и изгњечити, па у добијени топао пире додати шећер.
5. Ставити заслађен пире у тигањ (на пола килограма пиреа иду три супене кашике воде).
6. Убаците штапић ваниле и мешати на умереној ватри док се смеса не згусне.
7. Када се џем згуснуо, скините га са ватре, потом извадити ванилин штапић, ставите џем у тегле и чувати га на хладном месту.