Recept dana: Grčka kajgana
10.10.2017.
11:22
11:26
Komentari (0)
Idealna varijanta za hladne dan! Jaja sadrže sve potrebne hranljive materije potrebne ljudskom organizmu, te je kajgana savršen recept za zdrav doručak ili večeru.
Sastojci (za 2 osobe):
- 5 jaja,
- glavica luka,
- masline bez koštica
- čeri paradajz,
- feta sir,
- peršunov list,
- morska so,
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti iseckan luk, malo ga posoliti, pa dodati masline i paradajz.
2. Smanjiti temperaturu i nastaviti s prženjem.
3. Umutiti jaja sa malo soli (masline su dovoljno slane) i dobijenu smesu preliti preko luka.
4. Kada su jaja do pola pržena, umešati izmrvljen sir i iseckan peršun, pa uz mešanje, završiti prženje kajgane.