DŽIMI BI RADIJE DA ON BUDE OBRADOVANI UKUĆAN
BRZE PANCEROTE S JOGURTOM Obradujte svoje ukućane
Pecivo je uvek dobro rešenje ako želite da budete sigurni da ćete se dobro najesti, a jedno od najpopularnijih na svetu je sočna italijanska pancerota.
Pancerote, koje podsećaju na kalcone, kako zbog oblika tako i zbog testa od kog se prave, ali se obično kaže da se pancerote prže u dubokom ulju, dok se kalcone peku.
Međutim, to nije uvek slučaj, pa vam danas predstavljamo pancerote iz rerne! Osnovna razlika između pancerota i kalcona jeste u tome što su ove prve manje i za nadev uglavnom imaju različite vrste tvrdih sireva, dok se kalcone pune rikotom i drugim mekim sirevima.
Punjene starinske pancerote
Za testo:
1 kg brašna
20 g suvog kvasca
2 kašike šećera
1 kašika soli
250 ml jogurta
250 ml tople vode
2 šolje ulja
1 žumance
Za nadev:
100 g salame po izboru
100 g sira
kečap
pečurke po ukusu
origano
Za premaz:
1 žumance
susam po ukusu
Priprema
U dubljoj činiji pomešajte malog prosejanog brašna i suvi kvasac, pa dodajte so i šećer, vodu, jogurt, ulje i jedno žumance i sve promešajte.
Dodajte malo po malo još brašna dok ne dobijete fino glatko testo koje može da se mesi. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa razvucite oklagijom i presecite na manje komade u obliku pravougaonika za pancerote.
Na sredinu svakog od delova testa stavite sitno seckane ili rendane sastojke za fil, pa preklopite oba kraja testa. Ređajte po plehu za pečenje koji ste prethodno obložili pek-papirom, pa namažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.