light rain
13°C
04.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЏИМИ БИ РАДИЈЕ ДА ОН БУДЕ ОБРАДОВАНИ УКУЋАН

БРЗЕ ПАНЦЕРОТЕ С ЈОГУРТОМ Обрадујте своје укућане

04.10.2024. 16:26 16:42
Пише:
panzerotti
Фото: Pixabay.com

Пециво је увек добро решење ако желите да будете сигурни да ћете се добро најести, а једно од најпопуларнијих на свету је сочна италијанска панцерота.

Панцероте, које подсећају на калцоне, како због облика тако и због теста од ког се праве, али се обично каже да се панцероте прже у дубоком уљу, док се калцоне пеку.

Међутим, то није увек случај, па вам данас представљамо панцероте из рерне! Основна разлика између панцерота и калцона јесте у томе што су ове прве мање и за надев углавном имају различите врсте тврдих сирева, док се калцоне пуне рикотом и другим меким сиревима.

Пуњене старинске панцероте

За тесто:

1 кг брашна
20 г сувог квасца
2 кашике шећера
1 кашика соли
250 мл јогурта
250 мл топле воде
2 шоље уља
1 жуманце

За надев:

100 г саламе по избору
100 г сира
кечап
печурке по укусу
оригано
За премаз:

1 жуманце
сусам по укусу

spaghetti
Фото: Pixabay.com


Припрема

У дубљој чинији помешајте малог просејаног брашна и суви квасац, па додајте со и шећер, воду, јогурт, уље и једно жуманце и све промешајте.
Додајте мало по мало још брашна док не добијете фино глатко тесто које може да се меси. Оставите да одстоји 30 минута.
Пребаците тесто на побрашњену површину, па развуците оклагијом и пресеците на мање комаде у облику правоугаоника за панцероте.
На средину сваког од делова теста ставите ситно сецкане или рендане састојке за фил, па преклопите оба краја теста. Ређајте по плеху за печење који сте претходно обложили пек-папиром, па намажите умућеним жуманцетом и поспите сусамом.
Пеците у рерни загрејаној на 180 степени док чачкалица забодена у средину не изађе чиста.
 

Извор:
Еспресо
Аутор:
Пошаљите коментар
НАПРАВИТЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ОСВЕЖАВАЈУЋИ НАПИТАК Ово је рецепт за бозу, пиће пуно витамина (ФОТО)
боза

НАПРАВИТЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ ОСВЕЖАВАЈУЋИ НАПИТАК Ово је рецепт за бозу, пиће пуно витамина (ФОТО)

02.10.2024. 15:14 17:22
ЧВАРЦИ ОД СОЈЕ?! Направите их по ОВОМ рецепту и сигурно ћете уживати као и у оригиналним

ЧВАРЦИ ОД СОЈЕ?! Направите их по ОВОМ рецепту и сигурно ћете уживати као и у оригиналним

22.09.2024. 18:15 18:27
(ФОТО, ВИДЕО) ОВУ ПИТУ ЋЕТЕ ПОЖЕЛЕТИ ОДМАХ ДА НАПРАВИТЕ! Мера је НА КАШИКУ, преукусна је и ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА, а популарна фуд-блогерка открива тајни рецепт

(ФОТО, ВИДЕО) ОВУ ПИТУ ЋЕТЕ ПОЖЕЛЕТИ ОДМАХ ДА НАПРАВИТЕ! Мера је НА КАШИКУ, преукусна је и ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА, а популарна фуд-блогерка открива тајни рецепт

25.08.2024. 11:10 14:46