ЏИМИ БИ РАДИЈЕ ДА ОН БУДЕ ОБРАДОВАНИ УКУЋАН
БРЗЕ ПАНЦЕРОТЕ С ЈОГУРТОМ Обрадујте своје укућане
Пециво је увек добро решење ако желите да будете сигурни да ћете се добро најести, а једно од најпопуларнијих на свету је сочна италијанска панцерота.
Панцероте, које подсећају на калцоне, како због облика тако и због теста од ког се праве, али се обично каже да се панцероте прже у дубоком уљу, док се калцоне пеку.
Међутим, то није увек случај, па вам данас представљамо панцероте из рерне! Основна разлика између панцерота и калцона јесте у томе што су ове прве мање и за надев углавном имају различите врсте тврдих сирева, док се калцоне пуне рикотом и другим меким сиревима.
Пуњене старинске панцероте
За тесто:
1 кг брашна
20 г сувог квасца
2 кашике шећера
1 кашика соли
250 мл јогурта
250 мл топле воде
2 шоље уља
1 жуманце
За надев:
100 г саламе по избору
100 г сира
кечап
печурке по укусу
оригано
За премаз:
1 жуманце
сусам по укусу
Припрема
У дубљој чинији помешајте малог просејаног брашна и суви квасац, па додајте со и шећер, воду, јогурт, уље и једно жуманце и све промешајте.
Додајте мало по мало још брашна док не добијете фино глатко тесто које може да се меси. Оставите да одстоји 30 минута.
Пребаците тесто на побрашњену површину, па развуците оклагијом и пресеците на мање комаде у облику правоугаоника за панцероте.
На средину сваког од делова теста ставите ситно сецкане или рендане састојке за фил, па преклопите оба краја теста. Ређајте по плеху за печење који сте претходно обложили пек-папиром, па намажите умућеним жуманцетом и поспите сусамом.
Пеците у рерни загрејаној на 180 степени док чачкалица забодена у средину не изађе чиста.