overcast clouds
10°C
17.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УЖИВО

ЛИГА НАЦИЈА: Данска победила Србију са 2:0 у Копенхагену

08.09.2024. 17:45 19:52
Пише:
р
Извор: Tanjug Liselotte SabroeRitzau Scanpix via AP

Фудбалери Данске победилису Србију са 2:0 у Копенхагену у другом колу А дивизије Лиге нација.

Крај утакмице.

90. минут: Игра се надокнада времена од три минута.

87. минут: Велики промашај Данаца. Добио је Доргу лопту на другој стативи, избацио финтом Ераковића и шутирао против Живковића. Срећом, неуспешно.

80. минут. Јовановић уместо Бирманчевића на терену.

72. минут: Белић мења Лукића на терену.

69. минут: Мењају и Данци. Овације за Поулсена. "Паркен" поздравља стрелца сјајног гола, који излази из игре. Терен је напустио и њихов други херој Кристијан Ериксен. У игри су Патрик Доргу и Јонас Винд.

65. минут: Најбоља шанса за Србију до сада. Лукић није очекивао лопту. После корнера лопта је прелетела све на првој стативи и пала тачно у средину петерца. Тамо је био наш везни фудбалер, ког је лопта више погодила и потом прошла поред стативе.

64. минут: Пикси одмах мења. Све карте сада у напад. Излазе Лазар Самарџић и Коста Недељковић. У игри су Стефан Митровић и Петар Ратков.

61. минут: Данска води са 2:0. Стрелац је Јусуф Поулсен.Одбила се лопта после центаршута до Кристијансена, а овај је уместо шута одлучио да пробије и поново центрира. Испоставиће се као прва одлука. Пронашао је Поулсена који је поред двојице противничких дефанзиваца успео да "маказицама" на маестралан начин постигне гол.

 

59. минут: Двострука промена код Данаца. Крај за Норгарда и Гронбека. Уместо њих Хјулманд и Исаксен.

54. минут: Покушаао је Живковић. Нашао се на даљој стативи и правовремено реаговао на центаршут. Покушао је волеј ударцем из прве, али не претерано успешно.

50. минут: Нема већих промена у игри Србије која се и даље мучи када има лопту. Данци не одустају од пресинга који онемогућава "орловима" да креирају из последње линије. Живковић би требало да донесе више брзине српском нападу.

Почело је друго полувреме.

Пикси мења већ на полувремену

Марко Грујић је добио прилику испред Андрије Живковића у стартних 11, али се то није показало као погодак очигледно. Већ на полувремену је везисту Порта заменио члан ПАОК-а.

Крај првог полувремена.

45. минут: Игра се надокнада од три минута.

36. минут: Данска води са 1:0. Попустила је први пут одбрана Србије. Лопта је изгубљена на десном боку, а Данци су муњевито разменили неколико пасова и дошли до поготка. Поулсен је петом маестрално проиграо Гронбека, а овај изузетно прецизним ударцем матирао Рајковића. Међутим, дуго се гол проверао у ВАР соби, а онда је коначно признат.

 

30. минут: Грујић омео Ериксена. Пробао је Ериксен из слободњака са двадесетак метара, али је добро реаговао живи зид. Данци настављају са притиском.

28. минут: Добро комбинују Данци по десном боку, али је мало њихових играча у казненом простору. Види се изостанак Хојлунда и Долберга. Српски везни ред наставља да се мучи, а Лука Јовић и даље не успева да се избори са данским штоперима.

24. минут: Самарџић прети. Добар продор и додавање Бирманчевића, али је ударац играча Аталанте лако одбранио Шмајхел.

19. минут: Сјајан соло продор Павловића. Штопер Србије у улози на коју нас није навикао. Кренуо је у продор Страхиња и успео да стигне до испред противничког шеснаестерца. Стиче се утисак да су га Данци пустили, свесни да им не прети опасност од њега на том делу терена. И били су у праву. Павловић је шутирао изузетно непрецизно.

14. минут: Данци први прете. Лопта Ериксена скоро са центра игралишта пронашла је Вестегора у нашем шеснаестерцу. Дефанзивац Данаца је шутирао, али недовољно прецизно. Уследила су два корнера и нове прилике за домаћина, али се резултат на семафору није мењао.

11. минут: Упркос промени на месту селектора, Данци су задржали исти стил. Покушавају лоптама везних играча ка нападачима да добију дубину и отворе простор својим крилима и бековима, након чега углавном следе убацивања и повратне лопте.

Очекивано, Србија има више простора да нападне у односу на сусрет са Шпанијом. Међутим, кретање српских нападача за сада није на највишем нивоу, те везни играчи немају превише решења.

3. минут: Србија покушава да кроз пас изнесе лопту, док су Данци изашли поприлично високо.

Утакмица је почела.

Интониране су химне. 

Као и у Немачкој, наши играчи у белој, а Данци у црвеној опреми.

Сјајна кореографија домаћих навијача на "Паркену".

"Волимо Данску" , исписано је преко читаве једне трибине.

Пун је стадион у Копенхагену, капацитета 38 хиљада места.

Стојковић против Данске у тим уврстио Грујића уместо Живковића

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић направио је за меч против Данске само једну измену у стартној постави у односу на меч против Шпаније, стартер ће бити Марко Грујић уместо Андрије Живковића. 

За Данску ће наступити: Шмајхел, Андерсен, Вестергард, Кристенсен, Бах, Хојбјерг, Норгард, Кристијансен, Гренбек, Ериксен, Поулсен.

За Србију ће наступити: Рајковић, Ераковић, Миленковић, Павловић, Недељковић, Илић, Лукић, Грујић, Бирманчевић, Самарџић, Јовић.

Утакмицу суди енглески арбитар Крис Кавана. 

Данска у меч улази са три бода пошто је у четвртак савладала Швајцарску, Србија има бод после 0:0 против Шпаније.

Србија и Данска су се последњи пут састале пре нешто више од два месеца у Минхену, у утакмици трећег кола групне фазе Европског првенства, где је изабраницима Драгана Стојковића Пиксија била потребна победа како би се пласирали у наредну фазу, док је ривалу био довољан и реми (0:0).

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ:"То је професионални фудбал – Данска се није променила" СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ: Нисам желео да тражим алиби (ВИДЕО)

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ У КОПЕНХАГЕНУ

р

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ:"То је професионални фудбал – Данска се није променила" СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ: Нисам желео да тражим алиби (ВИДЕО)

07.09.2024. 19:47 19:55
ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ СУМИРАО УТИСКЕ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И НАЈАВИО МЕЧ СА ДАНСКОМ: "Неки потези су допринели да људи могу да виде другачију Србију" (ВИДЕО)
р

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ СУМИРАО УТИСКЕ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И НАЈАВИО МЕЧ СА ДАНСКОМ: "Неки потези су допринели да људи могу да виде другачију Србију" (ВИДЕО)

06.09.2024. 18:17 18:18
СРБИЈА ОДОЛЕЛА И РЕМИЗИРАЛА СА ЕВРОПСКИМ ПРВАЦИМА, ШПАНЦИМА у утакмици првог кола А дивизије Лиге нација

СРБИЈА ОДОЛЕЛА И РЕМИЗИРАЛА СА ЕВРОПСКИМ ПРВАЦИМА, ШПАНЦИМА у утакмици првог кола А дивизије Лиге нација

05.09.2024. 22:57 23:03