light rain
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ У КОПЕНХАГЕНУ

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ:"То је професионални фудбал – Данска се није променила" СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ: Нисам желео да тражим алиби (ВИДЕО)

07.09.2024. 19:47 19:55
Пише:
р
Извор: Printscreen/RTS

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић одржао је конференцију за медије пред меч 2. кола Лиге нација против селекције Данске.

Поред њега на конференцији је говорио и Страхиња Павловић.

"Орлови" ће у недељу од 18 на стадиону "Паркен" у Копенхагену гостовати ривалу који га је елиминисао са Европског првенства у Немачкој пре два и по месеца.

Стојковић је најпре истакао да је кадровска слика веома добра и да се нико од позваних играча не жали на повреду.

"Оно што је најбитније, извештај доктора је да се нико од играча не жали на повреду. Сви који су овде су у конкуренцији за тим. Умор постоји, али и Данска је играла пре три дана. Професионални фудбал је такав, игра се на свака три дана и морамо да их оспособимо за изазов какав је Данска", рекао је Стојковић.

Србија чека на победу против Данске још од 1990. године.

"Данска је увек била неугодан противник. То показују из циклуса у циклус и без њих не може да се одигра ниједно светско или европско првенство. Изузетно су квалитетан тим, а недавно смо на ЕП у Немачкој одиграли утакмицу од изузетне важности и за њих и за нас. Завршено је 0:0, с тим да су они били много задовољнији него ми. Очекујем сутра да утакмица буде на истом таквом нивоу. Дошли смо да одиграмо максимално, да пружимо отпор и изборимо добар резултат. Али није лако када за противника имамо квалитетног противника као што је Данска".

р
Извор: ФСС

Пошто више није било питања, на крају је Стојковић сам закључио:

"Само желим да кажем да је Данска екипа која се није превише мењала у односу на пре два месеца. Кристенсен и Меле више нису са њима, али они имају праве замене и не верујем да могу много да се промене што се тиче тих тактичких ствари. Направили смо добру анализу, знамо са киме играмо и шта нас очекује сутра. Мораћемо да будемо 100 одсто на нивоу и спремни, да одговоримо на све изазове који су пред нама", закључио је селектор Србије.

Србија и Данска су у јуну на Европском првенству одиграле меч без голова. Страхиња Павловић је тада био најмлађи на терену, али сада се то променило, захваљујући доласку нових играча у тим Србије.

„Пре утакмице са Шпанијом причао сам на неколико млађих играча и осетио сам код њих самопоуздање и спремност да дају много репрезентацију“, рекао је Павловић.

р
Извор: ФСС

Дански новинари су се осврнули на утакмицу у јуну, када за Србију није свиран пенал.

„Нисам пуно хтео о томе да размишљам о пеналу. Било је елемената, али судија то није тако видео. Нисам хтео да тражим никакав алиби после те утакмице. Била је то јако тешка утакмица коју уопште нисмо лоше одиграли. Били смо јако близу гола, да је Јовић био пар центиметара иза играча био би признат гол и ми би добили ту утакмицу. Нисмо имали довољно среће тада“, закључио је Павловић.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ У ДОБРОМ РАСПОЛОЖЕЊУ ДОШЛИ У КОПЕНХАГЕН: Осокољени после добре партије против Шпаније (ВИДЕО)
р

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ У ДОБРОМ РАСПОЛОЖЕЊУ ДОШЛИ У КОПЕНХАГЕН: Осокољени после добре партије против Шпаније (ВИДЕО)

07.09.2024. 15:17 15:21
ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ОДЛЕТЕЛИ ЗА КОПЕНХАГЕН: Орлови у недељу играју са Данском у Лиги нација
r

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ОДЛЕТЕЛИ ЗА КОПЕНХАГЕН: Орлови у недељу играју са Данском у Лиги нација

07.09.2024. 11:59 12:02
У НЕДЕЉУ У КОПЕНХАГЕНУ У ДРУГОМ КОЛУ ЛИГЕ НАЦИЈА ИГРАЈУ ДАНСКА И СРБИЈА: „Орлови" спремни за нови подвиг
р

У НЕДЕЉУ У КОПЕНХАГЕНУ У ДРУГОМ КОЛУ ЛИГЕ НАЦИЈА ИГРАЈУ ДАНСКА И СРБИЈА: „Орлови" спремни за нови подвиг

07.09.2024. 17:24 17:27