overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.03
usd
105.5751
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРБИЈА ОДОЛЕЛА И РЕМИЗИРАЛА СА ЕВРОПСКИМ ПРВАЦИМА, ШПАНЦИМА у утакмици првог кола А дивизије Лиге нација

05.09.2024. 22:57 23:03
Пише:
Извор: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Подмлађена фудбалска репрезентације после велике борбе успела је да освоји бод против европских првака Шпанаца.

У првом делу „орлови“ су били готово равноправан противник најбољем тиму Старог континента, али у наставку нашим фудбалерима је понестало снаге и „фурија“ је доминирала, имала знато више лопту у својим ногама. Повукли су се „орлови“ на своју половину и брани су се срчано, храбро и на крају освојили важан бод. Јесте, Шпанци су били бољи тим, имали више прилика, али нису успели да савладају сјајног голмана Предрага Рајковића, али смо ми имали најбољу шансу. У 34. минуту Лука Јовић је избио сам испред Раје, али на нашу несрећу промашио је зицер.

Ушли су у меч наши фудбалери храбро, од првог минута борили су се срчано, истина у првом делу сусрета Шпанци су имали више лопту у својим ногама, али су “орлови” били конкретнији, бржи и одлучнији. Већ после десетак минута игре „орлови“ су после контре имали прву прилику, али су журили и Илић је са 18 метара тукао веома лоше.

Европски прваци Шпанци покушавали су да кроз пас игру стигну до гола Рајковића, али наша одбрана деловала је доста сигурну, а први прави ударац упутио је Перез са неких 16 метара, али је наш голман Рајковић био на месту и сигурном интервенцијом спречио погодак.


Звиждуци за селектора Стојковића уочи утакмице фудбалера Србије и Шпаније

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић звиждуцима је дочекан од навијача уочи утакмице против Шпаније на старту Лиге нација.

На трибинама стадиона "Рајко Митић" је нешто више од 20.000 навијача.

Звиждуци су стигли са западне и источне трибине, север је скоро празан, а на југу су деца из Школа фудбала.


Најбољу прилику у прво  делу имао је Лука Јовић, примио је лопту негде на пеналтику, неометан, погледао где налази Раја, сачекао да голман „падне“ и онда упутио ударац у супротни угао, али је помашио гол. Такви промашаји се Јовићу не догађају често.

Појачали су ритам у наставку меча Шпанци, сабили су нашу репрезентацију на своју половину, међутим и на почетку наставка бранили смо се добро, није било пукотина у редовима одбранбеног зида „орлова“. Све до 71. минута „фурија“ није имала прилику, а онда после слободног ударца Грималда и одбијене лопте Јамал је тукао два пута, али је на крају лопта прохујала поред десне стативе. А само неколико‚минута касније Јамал је имао нову прилику, шутирао је искоса са петнаестак метара, али се Рајковић извио и одбранио ударац.

Ипак издржали смо све притиске и на крају освојили велики бод.

Србија – Шпанија 0:0

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца 25.000, судија: Сердар Гезубујук (Холандија).Жути картони: Ераковић, Бирманчевић, Белић (Србија), Карвахал, Перез, Јамал, Ле Норман, Олмо и тренер Де ла Фуенте (Шпанија)

СРБИЈА: Рајковић 8 – Недељковић 7, Ераковић 6,5 (Симић 6,5), Миленковић 7, Павловић 7-  Лукић 6,5, И. Илић 6,5 (С. Митровић), Живковић 7(Белић) – Самарџић 7(Грујић), Бирманчевић 7,5– Јовић 6,5 (Ратков).

ШПАНИЈА: Раја 7- Карвахал 7, Ле Норман 6,5, Лапорт 6,5, Кукуреља 6,6 (Грималдо) – Руиз 7 (Педри), Зубименди 6,5, Олмо 7 (Хоселу) – Јамал 7, Вилијамс 7 (Феран Торес), Перез 6 (Оријазабал).

Г. Ковач

Група 4

Србија – Шпанија 0:0

Данска – Швајцарска 4:0

 

Стандингс провидед by Софасцоре

Група 1

Португалија – Хрватска 2:1

Шкотска – Пољска 2:3   

 

Стандингс провидед by Софасцоре

Ц лига

Азербајџан – Шведска 1:3

Естонија – Словачка 0:1

 

Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) ЛИГА НАЦИЈА: Србија и Шпанија одиграле без голова у Београду

(УЖИВО) ЛИГА НАЦИЈА: Србија и Шпанија одиграле без голова у Београду

05.09.2024. 20:25 22:40
ВЕЧЕРАС У ПРВОМ КОЛУ ЛИГА НАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ СЕ САСТАЈУ СРБИЈА И ЕВРОПСКИ ПРВАК ШПАНИЈА: Нови орлови на новом почетку

ВЕЧЕРАС У ПРВОМ КОЛУ ЛИГА НАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ СЕ САСТАЈУ СРБИЈА И ЕВРОПСКИ ПРВАК ШПАНИЈА: Нови орлови на новом почетку

05.09.2024. 15:47 15:52