Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРОБАЈТЕ "СИРОМАХОВ ГУЛАШ" Овај амерички специјалитет обориће вас с ногу

17.11.2024. 15:13 15:20
Пише:
гулаш
Фото: Ilustracija pixabay

Већину састојака за гулаш вероватно у сваком тренутку имате у фрижидеру или у замрзивачу, а у питању је јело с којим нема грешке, сви га обожавају и од стола устају сити.

Ово популарно америчко јело које се припрема врло једноставно, али имајте у виду да није у питању најјефтинији могући гулаш, јер има много састојака.

У сваком случају, ако пажљиво пратите кораке, добићете заситно и богато јело пуно витамина, минерала и протеина, а може да вам траје по два дана.

Амерички сиромахов гулаш
 

Састојци:

500 г млевеног свињског меса

1 велика главица црног лука

1 чен белог лука

300 г печурака

2 велике шаргарепе

200 г грашка

3-4 кромпира средње величине

1 кашика маслиновог уља

3 кашичице густина помешане са шољом хладне воде

1 кашичица мајчине душице

2 ловорова листа

1 кашичица алкохолног сирћета + 1 кашичица балзамико сирћета

500 мл бујона од поврћ

со и бибер по укусу

Припрема:

Ситно исецкајте поврће. Црни лук продинстајте у шерпи у коју сте сипали маслиново уље на средњој ватри, док не омекша.

Додајте бели лук и месо и мешајте док не прумени. Додајте преостале састојке, осим густина размућеног у води и бујона.

Све промешајте у шерпи и поклопите, па оставите да се крчка око пет минута, наводи се на Крстарици.

Потом налијте размућен густин и бујон од поврћа, промешајте и вратите поклопац, па оставите да се крчка још 35 минута.


Пред крај, зачините по укусу.

Извор:
Крстарица.рс
Пише:
Пошаљите коментар
УКУСНИЈИ И ОД МАЂАРСКОГ Погледајте рецепт за војвођански гулаш, због ОВОГ САСТОЈКА је најбољи

А и припрема је једноставија

храна

УКУСНИЈИ И ОД МАЂАРСКОГ Погледајте рецепт за војвођански гулаш, због ОВОГ САСТОЈКА је најбољи

13.11.2024. 19:07 19:22
ДА МЕСО БУДЕ МЕКАНО КАО ПУТЕР Ево шта морате да ДОДАТЕ У ГУЛАШ за “прсте да полижеш” укус ИМА ЦАКА

Савет шефа кухиње

ДА МЕСО БУДЕ МЕКАНО КАО ПУТЕР Ево шта морате да ДОДАТЕ У ГУЛАШ за “прсте да полижеш” укус ИМА ЦАКА

09.10.2024. 19:57 20:56