Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

А и припрема је једноставија

УКУСНИЈИ И ОД МАЂАРСКОГ Погледајте рецепт за војвођански гулаш, због ОВОГ САСТОЈКА је најбољи

13.11.2024. 19:07 19:22
Пише:
храна
Фото: pixabay.com

Рецепт за најбољи војвођански гулаш добро запамтите, јер ће вам тражити свако коме послужите ово изванредно јело.

Људи обично, како пише Стил, тврде да је традиционални мађарски гулаш једно од најукуснијих јела, али само док не пробају војвођански! 
 

Наиме, спрема се једноставније, а тајна његовог посебног шмека крије се у сувој сланиници која се мало пропржи. Важно је да се месо дуго крчка, како би било што сочније и меканије, а можете га служитт уз прилог по жељи, најбоље уз кромпир или тестенину.
 

Састојци:
700 г јунећег меса
150 г суве сланине
3 главице црног лука
3 чена белог лука
200 мл белог вина
200 мл јунећег бујона
200 мл сока од парадајза
1 кашичица зачинске паприке
1/2 кашичице љуте туцане паприке
со, бибер

Припрема:
Месо исеците на веће коцке, а сланину нешто ситније. У шерпу ставите сланину, па је кратко пропржите, а затим додајте црни лук исечен на тракице. Диснтајте док лук не омекша, а затим додајте месо.

Убаците ситно сецкани бели лук, додајте сок од парадајза, па крчкајте 5-10 минута.

Сипајте вино и говеђи бујон, додајте зачине, све промешајте и поклопите. Крчкајте на лаганој ватри док месо не буде у потпуности мекано.

Уколико има потребе у току кувања доливајте по мало воде.
 

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар
ДА МЕСО БУДЕ МЕКАНО КАО ПУТЕР Ево шта морате да ДОДАТЕ У ГУЛАШ за “прсте да полижеш” укус ИМА ЦАКА

Савет шефа кухиње

ДА МЕСО БУДЕ МЕКАНО КАО ПУТЕР Ево шта морате да ДОДАТЕ У ГУЛАШ за “прсте да полижеш” укус ИМА ЦАКА

09.10.2024. 19:57 20:56