ОВЕ ПРЖЕНИЦЕ СУ ПОСЕБНО УКУСНЕ Само један састојак даје им арому због које ћете их још више заволети
Прженице се најчешће служе за доручак и одличан су начин да се искористи стари хлеб од претходних дана.
За њихову припрему је потребно мало састојака које већ имате код куће, али рецепт за ове прженице се разликује од осталих.
Тајна је у једном састојку који им даје специфичан укус ком нећете моћи да одолите. Овако спремљене их можете јести и са сланим и са слатким намазима.
Састојци:
1 векна старог хлеба
3 јаја
200 милилитара млека
со
100 грама путера
Припрема:
Јаја, млеко и мало соли сједините у дубоком тањиру. Хлеб исеците на кришке, па сваку кришку умочите у смесу од јаја и млека.
Тигањ загрејте, па додајте један комад путера и када се отопи пажљиво спушајте натопљене кришке.
Пржите их с обе стране, а када добију златну боју знаћете да су готове.
Тањир обложите папирним убрусом, па ту спушајте прженице како би се оцедиле од вишка масноће. Са путером су много укусније него када их правите на већ познати начин на уљу. А неће бити ни масне.
Служите их топле уз џем, крем, сувомеснате производе или сирни намаз. Избор је на вама.
Пријатно!