Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НИСТЕ БИЛИ НИ БЛИЗУ СА РЕЦЕПТОМ Руске домаћице проговориле: Цео живот сте руску салату правили погрешно!

31.10.2024. 12:31 12:44
Пише:
Фото: pixabay.com

Свака домаћица има своју варијанту руске салате, а оригиналан, традиционални рецепт разликује се од осталих.

Руске домаћице је праве на само један начин, и то онај прави.

У наставку прочитајте и како:

Исећи најситније 150 грама шунке, 200 грама телећег печења и 100 грама пилећег меса, куваног, печеног или прженог.
Скувати 5 кромпира, 4 шаргарепе, 1 малу главицу карфиола и једно јаје.

salata
Фото: Pixabay.com

Ољуштити 4 мала кисела краставца.
Исећи све што ситније.

Додати 250 грама конзервисаног грашка, 25 грама копра и исецканог першуновог лишћа.

Помешати све заједно са месом, посолити и побиберити.

Узети пола литре хладног уља и додавати жуманцима кап по кап, непрекидно мешајући. Када мајонез буде довољно густ, додати док од пола лимуна и мешати даље.

salata
Фото: Pixabay.com

Поделити мајонез на два дела. Разблажити један део са пола кафене шољице воде и помешати са спремљеном салатом.

Ставити салату у посуду и премазати другим, гушћим делом мајонеза. Украсити салату котурићима киселих краставчића, маринираним печуркама, вишњама, грашком и служити.

Крстарица

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар