OVE PRŽENICE SU POSEBNO UKUSNE Samo jedan sastojak daje im aromu zbog koje ćete ih još više zavoleti
Prženice se najčešće služe za doručak i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana.
Za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće, ali recept za ove prženice se razlikuje od ostalih.
Tajna je u jednom sastojku koji im daje specifičan ukus kom nećete moći da odolite. Ovako spremljene ih možete jesti i sa slanim i sa slatkim namazima.
Sastojci:
1 vekna starog hleba
3 jaja
200 mililitara mleka
so
100 grama putera
Priprema:
Jaja, mleko i malo soli sjedinite u dubokom tanjiru. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu od jaja i mleka.
Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške.
Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove.
Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju. A neće biti ni masne.
Služite ih tople uz džem, krem, suvomesnate proizvode ili sirni namaz. Izbor je na vama.
Prijatno!